Internet-baserade stängning innebär god tro uppskattningar kan få bättre

Den Mortgage Bankers Association Tech 09 Konferensen, som hölls på Mars 14-18, 2009, såg tillkännagivandet av nya rutiner som kan revolutionera fastigheter stängning som vi känner den. Tony Farwell, ClosingCorp VD (closing.com), meddelade att det fanns ett drag för att standardisera avslutande förfaranden för fastigheter och göra den mer tillgänglig på nätet. Följaktligen avslutande förfaranden – däribland god tro uppskattning – kommer att få tydligare, mer exakt och mindre sårbara för missbruk av skrupelfria långivare.

Vad betyder det för vanliga dödliga? Tja, för en, skulle det göra det “Good Faith Uppskatta” (GFE) – den specificerad slutredovisning av avgifter och kostnader som är förknippade med en inteckning – bättre. Just nu är det så kallade Good Faith Uppskatta inte riktigt bra, inte heller bör du sätta din tro i det. Många människor har funnit att deras slutliga avslutande kostnader är mycket mer än vad de skulle tro från den ursprungliga uppskattningen.

De kurser ofta citerade i en GFE är vad de är just nu – inte vad de är vid undertecknandet av lån papper. Den GFE kan manipuleras med lite svårigheter. “Oj, det var en extra avgift finns! Åh, glömde vi att berätta om kostnader som vi inte behöver lämna ut på GFE?” Etiska långivare kommer att göra allt de kan för att tydligt förklara avgiftsstruktur och räntor, men som idag kämpar marknad intygar, inte alla långivare är etiskt.

Vad Farwell tillkännagav kan ha en positiv effekt på dessa uttalanden – för bostadsköpare, åtminstone. Med dessa standardiseringar kommer efterlyser att regeringen kräver mer exakta uppskattningar och mindre utrymme för långivare att dölja höga avgifterna inom den ekonomiska förvirringen i ett hem köp. Det banar också väg för fler Internet-kunniga köpare att spela en större roll vid stängning av en fastighetsaffär, något som ger dem bättre tillgång till information och möjlighet att göra val om vad de spenderar sina pengar på och varför.

En reform av Fastigheter Rutiner Settlement Act av US Department of bostäder och utveckling kräver att långivare ge låntagare med en GFE. Nu, måste långivaren ger låntagaren med en uppskattning som ger dem information om lånets löptid, typ av ränta, straff, betalning struktur och totala kostnader stängning. Även om detta är en förbättring jämfört med föregående års, det fortfarande inte kräver att GFE på något sätt representerar de villkor som lånet slutligen kommer att hamna på. “Enhetliga Utgående Instruktioner” kommer att bidra till att förbättra detta till förmån för köparen, genom att kräva GFEs att mer exakt representera de slutliga kostnaderna för stängning.

Just nu är de flesta fastighetstjänster inte ställa upp till fullo fungera på Internet, men den tiden kommer, om visionen av personerna vid Tech 09 är korrekt. Det slutliga målet för rörelsen mot mer Internet-vänliga fastighetstransaktioner kan innebära att en dag vi kan bedriva vår hela fastighets sökning, utvärdering, lån shopping och transaktionen från bekvämligheten av våra egna hem. För nu, dock kan detta bara att lagstiftningen färdas mot en mer rättvis behandling av fastigheter köpare.