integriteten av din inteckning rådgivare

En viktig del av det förtroende du vill ha i din inteckning rådgivare (hovman hypothécaire) kommer från hans integritet.

Integritet kan beskrivas som att kvaliteten på en ärlig, omutlig person, en person vars beteende är oklanderlig. Kan du verkligen säga att detta är sant för din inteckning rådgivare? Bara om du kan säga att han sätter dina intressen före de intressen som långivare. Om inte, har han inte integritet. – Hovman hypothecaire

Om du tvivlar, är det bättre att hålla upp din söka de ytterligare en inteckning konsult. Du bör ha förtroende för att de råd och rekommendationer som ges till dig är bra för dig (och inte för honom!)

Hur att bedöma integriteten av din inteckning konsult.

Det första steget är att ha en telefon intervju med inteckning rådgivare (hovman hypothecare) och lyssna till honom väl utan att berätta för honom exakt vad du söker. (Till exempel:. Säg inte att du är ute efter “de bästa flighterna för en 5 år fast inteckning”) Låt honom sköta snacket och svara på hans frågor, som om ingenting är upp. En bra rådgivare kommer sannolikt att försöka förstå din situation och dina mål bättre innan du börjar att ge dig råd.

Det finns många lån produkter och många låneräntor.

Om konsulten du pratar med börjar med fokus på priser eller produkter, såsom en fem års fast ränta, eller en rörlig kredit inteckning, han visar bara att allt han vill är att få ett snabbt lån och du kommer aldrig höra från honom igen. Du kommer att spara mest på din inteckning genom små detaljer som händer under åren. En god inteckning rådgivare bör kunna hjälpa dig att betala dina lån så snabbt som möjligt utan en negativ inverkan på din livsstil – hovman hypothécaire.

Om inteckning rådgivare vet detta område väl, bör han kunna erbjuda ett antal lösningar (och många långivare som fungerar för dig. Någon som är expert på det här området kommer att ha många strategier till sitt förfogande för att diskutera med en klient.

Det bör inte vara en intressekonflikt

Din inteckning konsult bör inte sätta sig i en situation där det finns en intressekonflikt – hovman hypothécaire. Vissa banker betala en årlig bonus till sina anställda om de får en högre ränta från sina kunder. Glöm inte att långivaren vill tjäna så mycket pengar som han kan och du vill spara så mycket pengar som möjligt. Din konsult bör kunna hjälpa dig!

Långsiktig relation

En god inteckning rådgivare bör ta ett långsiktigt förhållningssätt till sin klients situation. Om han är aktuell med marknaden, kommer han att rådgöra med sina klienter en gång om året för att se om den strategi som används är fortfarande det bästa valet, och erbjuda fortsatt rådgivning.

Du kan hitta hundratals inteckning konsulter som vill göra en snabb lån affär. Hemligheten är att hitta en som kommer att stå med dig genom åren.

Ha inte bråttom. Kontrollera att du har en konsult som kommer att:

• Vill du ha mer än en snabb transaktion
• Inte bara tala om räntor – hovman hypothecaire
• Inte ha en intressekonflikt i lånet
• Spara pengar på den totala transaktionen av inteckning.

Detta är förmodligen det viktigaste steget du kan ta.