inteckningar vilka produkter som finns tillgängliga

Grundläggande principen om en inteckning är mycket enkel: du låna pengar för att köpa ett hus och betala tillbaka lånet med ränta. Men numera finns det så många produkter tillgängliga som det kan vara häpnadsväckande. Här är en guide till metoder för återbetalning och räntor.

Metoder för återbetalning

Återbetalning inteckning: med återbetalning inteckningar, även känd som kapital och ränta lån, du betala tillbaka lite av huvudstaden med varje återbetalning, tillsammans med ränta, gradvis betala mer och mer tills lånet betalas ut i slutet av perioden.

Ränta-bara inteckning: du behöver inte betala någon av kapitalet i din månatliga avbetalningar med denna typ av inteckning. Istället, alla dina återbetalningar mot intresset bara. Du måste konfigurera en separat sparande eller investeringar fond, t.ex. och kapitalförsäkring, för återbetalning av kapitalet som en klumpsumma i slutet av inteckning sikt. Om fonden inte samla tillräckligt med kapital för att återbetala lånet vid terminens slut, måste du betala mellanskillnaden.

Räntorna

Standard rörlig ränta: räntan som du betalar varierar beroende på långivare nuvarande takt, som normalt är knuten till basräntan som fastställs av Bank of England. Så om räntorna är höga, kommer dina amorteringar ökar. Omvänt, om de är låga, kommer dina återbetalningar vara lägre. Normalt finns det inga avgifter för återbetalning klumpsummor utan påföljd.

Tracker: tracker priser är en annan typ av rörlig ränta lån där långivaren “spår” hastigheten vid en viss summa över eller under Bank of Englands basränta och det ökar eller minskar i takt med förändringar basräntan.

Fasta priser: räntan är satt vid en hastighet under en angiven tidsperiod, normalt före byte till långivaren s standard rörlig ränta. Detta kan vara bra för att hjälpa dig att budgeten under de första åren av din inteckning, eller om du tror att räntorna kommer sannolikt att falla under räntebindningstid, men du kan hamna betala över oddsen om basen är låg under denna period. Några fast ränta produkter laddning straff för att lämna kolla så exakt vad villkoren är innan du registrerar dig.

Utjämnade priser: dessa är varierande men ange en högsta nivå (“cap” eller “tak”) som du ska betala, så du kommer att betala mindre om basen är lägre än detta. Normalt utjämnade sats gäller endast för en bestämd tid, varefter du ska flytta till långivaren s standard rörlig ränta. På detta sätt kan du dra nytta av lägre återbetalningar om räntorna är låga, med säkerhet att de inte kan gå över en viss nivå. Det kan vara användbart för att hjälpa dig att budgeten under de första åren av dina lånekostnader.

Collared priser: Motsatsen utjämnade priser – de är rörliga, men kommer inte att gå under en viss nivå (“krage” eller “golv”). Collared priser används normalt tillsammans med ett räntetak eller tracker. Om priserna är lägre än i kragen, kan du förlora.

Diskonteringsränta: Vissa långivare ger rabatter från deras standard rörlig ränta under en bestämd tid som ett specialerbjudande. Du bör kontrollera att du kommer att ha råd att betala den ökade hastigheten i slutet av den fasta rabatten perioden.

Standard rörlig ränta med cashbac: du får en summa pengar när du tar ut lånet, vilket kan vara bra om du inte har några pengar att avvara för möbler, inredning eller hem förbättringar. Om räntan inte stiger för högt, kan det vara en bra affär, men om de gör att du kan betala tillbaka en hel del mer.

Viktigt att tänka på

Ditt hem tillhandahålls som långivaren säkerhet för lånet, så om du inte kan hålla upp återbetalningar du kan ha ditt hem återtas.

Innan du registrerar dig till någon affär, alltid kontrollera villkoren för inteckning. Kontrollera om det finns några sanktioner för att lämna eller betala av tidigt, eller om du kan bidra med klumpsummor om du önskar. Kontrollera också för andra dolda avgifter och fråga vad som kommer att hända i händelse av att du inte kan betala tillbaka.