inteckningar vad folk behöver veta om jumbo bostadslån

Jumbo bolån är inte så annorlunda från dina vardagliga konventionella bolån men det finns några viktiga punkter som man bör förstå.
En jumbo hypotekslån är ett bostadslån säkras genom ett högt värderad enfamiljshus. I Kalifornien, Florida, New York, New Jersey, och andra rika höga kostnader delstater i USA, är en jumbo hypotekslån varje inteckning som är större än $ 417.000 – vilket är det maximala lånebeloppet som fastställts av Fannie Mae och Freddie Mac för överensstämmer lån .

Fannie Mae och Freddie Mac, är de två statliga enheter som köper de flesta av fastighetsinteckningar inom bostadsmarknaden. De kommer inte att finansiera lån som överstiger $ 417.000 i de flesta stater, även om Alaska, Hawaii, och några andra inte följer reglerna. Som ett resultat, är de stora jumbo bolån sålts till institutionella investerare, vanligen till finansinstitut och försäkringsbolag, och sedan en jumbo hypotekslån passar in i en helt annan värld. De bolåneräntor för en jumbo inteckning är inte heller så lite som en överensstämmande lån på grund av att det ingår risk.

vad som bestämmer räntan för en jumbo inteckning
Ytterst motsvarar lånebeloppet på en jumbo hypotekslån för att det finns mer att förlora. Lånebeloppet tillsammans med andra variabler ger ett resultat till låntagaren av en högre jumbo bolåneräntan jämfört med dem som ges på överensstämmande lån. Eftersom procentenheter bestämma din betalning, bör köpare leta runt efter en bra källa eller mäklare när de ansöker om ett stort hypotekslån för att säkra den bästa tillgängliga på marknaden.

I ärlighetens namn, är räntorna bara en aspekt att tänka på när du söker efter en jumbo lån. NE måste vara medveten om de avgifter och kostnader som lån för att vägas in som kunde clariythe eventuella skillnader i lån produkter. Ibland kan företaget med den högre hastigheten faktiskt den lägsta afer allt räknas in i ekvationen.

Välja typ av lån (justerbar eller fast jumbo bostadsränta) är bättre för dig är förknippad med hur länge du planerar att bo i hemmet för. Om det är mindre än en 3 till 5 års sikt, kan en kortsiktig fast ränta fungerar bäst för dig. Eller du liek det lägre priset och thinkyou kan refinansiera inne på 3 till 5 år.

Husköpare behöver inte rädda eller stanna på staket från högre jumbo bolåneräntor, jumbo bolåneräntor är oftast högre bara genom .25% eller en fjärdedel av en punkt för berättigade låntagare köpare. Dessutom, jumbo inteckningar är det enda alternativet för bostadsköpare i de flesta delar av landet bara för att $ 417.000 är inte en tillräckligt hög gräns i dagens bostadsmarknad. Dessutom, jumbo lån är den enda typ av bostadslån som människor kan få i många områden. Så, är det föreslagna sättet att spika ner en bra bostadslån för att hitta en fast, ansedd och erfaren långivare. En betrodd bolåneinstitutet kommer att erbjuda dig den tid, utbilda dig till att rätt lån, fokusera på dina behov så att du blir nöjd och förhoppningsvis hänvisa dem en annan klient.