inteckningar uk egendom investera

Under de senaste 10 åren fastighetspriserna i de flesta delar av Storbritannien har ökat i en imponerande takt, mer än en fördubbling i värde. För dem som bara vill tjäna pengar, har några fantastiska vinster gjorts. För dem som vill byta upp sig, dock, kommer alla vinster från en fastighet bara användas upp att köpa nästa.

Med skyltar fastighetsmarknaden äntligen stagnerar är egendom långt ifrån en bli rik snabbt strategi. Inte för överskådlig framtid kommer vi att se de tvåsiffriga tal som blivit vanliga plats. Dock förblir egendom en vettig investering om vissa regler följs, i synnerhet förväntningarna återställs så att den typ av vinster som kan göras. I en långsammare marknad, är det ännu viktigare att välja fastighet i ett starkt läge, och att hantera din budget noggrant.

Också, att välja rätt inteckning är viktigt. Många människor erbjuds ett lån på huvudgatan som verkar en bra affär, men kan ha dyra avgifter eller lås-ins som ingår i det finstilta. En rådgivare kan hjälpa till att bedöma dina individuella omständigheter och rekommendera en inteckning som kommer att erbjuda fortsatt värde. Medan du kommer också att vilja granska dina remortgage alternativ när rabatterna har förfallit, betyder inte alltid vettigt att flytta, eftersom detta kan innebära avgifter och andra avgifter.

Bortsett från ditt eget hus, det finns även buy-to-let marknaden. Detta har blivit ytterst konkurrenskraftig och lån är inte mycket högre än för mer traditionella bolån. Men du måste vara mycket försiktig med vilka fastighet du köper eftersom priserna är höga, vissa delar av Storbritannien har över utbud och många hyresvärdar kämpar för att betala bolån under de perioder då deras egendom inte är uthyrd.

De flesta experter – och faktiskt husägare – se fastighetsmarknaden som har fortsatt tillväxtpotential, men tror avkastningen kommer att bli lägre i framtiden än vad de har varit. Med invandring till Storbritannien växande och trycket på nybyggda bostäder växer, det finns övertygande skäl till varför fastigheten kommer att förbli en god investering. Utmaningen är att se till att återbetalningar är prisvärda – om det finns räntehöjningar eller inflationen tar fart, du måste fortfarande kunna möta dina amorteringar.

ditt hem kan återtas om du inte hänga återbetalningar på din inteckning.

Författare: Mark Taylor, oberoende finansiell rådgivare, besök vår webbplats på http://imsfa.co.uk