inteckningar – Typer av ränta

typer av ränta

Du har forskat i alla de olika inteckning typer och hittade en lämplig för dig. Nu är det dags att titta på vilken typ av ränta du vill betala. Den typ av ränta du vill betala beror på dina omständigheter och hur mycket du är villig att betala ut varje månad. Du kommer att finna nedan att inte alla räntor / typer är desamma.

rabatterat pris

En rabatterad kurs tillåter köparen att betala ett reducerat belopp för en bestämd tid. Efter visstidsanställning är genomsnitt hastigheten ökar vanligtvis till den nationella basräntan. Rabatterade priser är attraktiva för första gången köpare och även köpare hemma som behöver extra pengar för renovering. Termen av rabatten ger dig tid att vänja sig med en inteckning betalning.

fasta priser

Med en fast ränta inteckning är du garanterad samma ränta varje månad för en fix period eller term. Denna kurs kommer inte att fluktuera så länge du är i ett avtal för en bestämd tid. Den visstidsanställning kan vara allt från 1 till 7 år. Var försiktig när du tar en viss tid ränta inteckning glöm inte att be långivaren om du har någon skyldighet att hålla med långivaren efter visstidsanställning är över?

rörlig ränta

Rörlig ränta inteckningar tenderar att fluktuera runt basräntan, och är i allmänhet högre än de diskonterade, fasta och utjämnade priser som är tillgängliga. Vanligtvis, efter att du har varit på ett rabatterat pris, kommer din ränta flytta upp till en rörlig ränta. Det kan vara för en viss tid som du har kommit överens om att med långivaren.

räntetak

Med ett räntetak inteckning, kommer långivaren cap bolåneräntan till ett visst belopp, vilket gör räntan att aldrig stiga över denna nivå under en viss tid. Men om räntan sjunker? Så kommer din kurs.

tracker inteckningar

En tracker inteckning spårar faktiskt Bank of England basränta. Detta innebär att din inteckning förblir i linje med räntorna. Det sätt en tracker reflekterar över dina månatliga boräntor är att de går upp när basräntan går upp och går ner när basräntan går ner.

Liknar en standard rörlig ränta inteckning en tracker följer den procentsats infördes av Bank of England. Till skillnad från de vanliga rörliga förändringar ränta inteckning årligen eller månatligen en tracker inteckning garanterar att följa förändringar i Bank of Englands basränta inom 2 veckor räntan förändras, vilket gör att låntagaren att dra nytta av både faller och stiger av räntan snabbare.

Det finns dock nackdelen att tracker inteckningar. Om räntorna skulle stiga kraftigt, så också skulle kostnaden för en tracker, så i den här situationen skulle du förlora och hitta dig själv att betala mer per månad som du gjorde förra månaden. I denna typ av situation en fast ränta eller en utjämnade ränta inteckning hade varit en fördel för låntagaren.

Trackers fungerar bättre för låntagaren när räntorna faller, men om man tittar på den större bilden, de ger dig tydlig inblick till vad Bank of England gör med priser. Med en tracker både låntagare och långivare vet exakt vad de får.

flexibla inteckningar

Med en rörlig ränta inteckning, du långivaren vanligtvis kan betala mer om du har extra pengar tillgängliga, betala mindre om du behöver spara lite, kanske ta en semester från dina betalningar. Flexibel är vad det är, flexibel. Även räntan på en flexibel inteckning beräknas dagligen i stället för årligen. Så du minska räntebeloppet med varje betalning.

kontrollera den effektiva räntan

Kom ihåg att alltid kolla den årliga räntan (APR) av inteckning du funderar på att ta ut på en viss tid. Vanligtvis lägre effektiv ränta billigare i vilken takt du kommer att betala tillbaka varje månad. Men var försiktig, kommer vissa långivare som erbjuder dig möjligheten att ta en mycket låg APR under en bestämd period och sedan ett schablonbelopp för ytterligare en viss tid. Situationer som denna kan eventuellt vända sig till katastrof för vissa människor. Om du har diskonterade boränta under två år på 3,9% som uppgår till en månatlig betalning på £ 300 per månad, efter 3,9% termen är avslutad, är du fortfarande i ett avtal med långivaren för ytterligare två år med en hastighet av 5,9 % hittar du att betalningen kommer att öka kraftigt.

I denna situation kan du hitta dig själv att inte ha råd med inteckning betalning, också inte överföra din inteckning till en annan långivare på grund av inlösen straffavgifter för förtida avtalsbrott.

inlösen påföljder

De olika diskonterade inteckningar finns t ex capped, diskonterade och fast tenderar att bära en inlösen straff. Detta beror på att långivaren driva en särskild skattesats för viss tid. Några av normalskattesatsen perioder kan vara för en längre period än den specialpris sikt. Så glöm inte att läsa det finstilta, och alltid komma ihåg att fråga om inlösen påföljder och normalskattesatsen period av inteckning din förfrågan. Det finns inteckningar där ute nu som erbjuder inga fasta straff eller kräver att du knytas samman med en långivare under den diskonterade perioden.