inteckningar takt myt exploderade

Låg kan innebära hög – Låt mig avslöja eller explodera myten kring bolån ränta. Nästan alla är besatt av den allsmäktige bolån ränta, men den lägsta hastigheten kan kosta dig mer än en högre skattesats. Så lite kan betyda högt! Hur kan det vara möjligt?

Tillhörande kostnader – Om bara livet i inteckning industrin var så enkelt som livet utanför branschen så kanske du inte skulle läsa den här artikeln till hjälp. Det finns ett antal saker som kan påverka den faktiska kostnaden du betalar i form av inteckningar takt, vi kallar dessa associerade kostnader.

Djävulen finns i detaljerna – De flesta människor är med rätta lockas av den nuvarande låga bolån ränta. Men den detalj som påstår, “Förutom ……” Varenda bolåneinstitutet, märker jag sa VARJE (vilket motsvarar 100%) har associerat inteckning inrättat kostnader. Om du lägger upp dessa enskilda kostnaderna och sedan beräkna realräntan kommer det nästan säkert inte vara så attraktiv som du tror.

Det enkla sättet att beräkna – Okej så vi är inte alla matematiker och bolån ränta fixeringsmedel åberopa detta för att lura dig. Men jag ska visa dig ett enkelt sätt att fastställa huruvida du får en bra affär.

Jämför äpplen med äpplen – Om du vill jämföra en inteckningar takt deal med en annan här är vad du gör. Du måste först jämföra en fast ränta affär med en annan fast ränta affär. Jämför en tracker med en tracker och en SVR (standard rörlig ränta)

Termen – Termen i inteckning industrin är längden (längden) av inteckning återbetalningstid. Förr i tiden normen var 25 år (beroende på ålder), men numera har de flyttat målstolparna till 30 år eftersom stigande huspriser innebär större lån. När man jämför inteckning citat du måste jämföra samma term.

Summan av kardemumman – Det här är vad du har väntat på. I affärer gäller de kallar det “bottom line” till dig och mig betyder det “hur mycket är det?” Allt du behöver göra för att se om du får det bästa är att titta på den nedersta raden för att se vad dina månatliga amorteringar är . Gör två beräkningar, multiplicera den månatliga betalningen med “term”. Lägg sedan till att de “associerade” kostnader.

Obetydlig inteckningar takt – Att göra en “lägsta kostnad” jämförelse titta på summan av de två enkla beräkningar. Jämför denna siffra med varje citat du kan ha. Du kan mycket väl se att bolån ränta är obetydlig så allt du bör vara intresserad av är, “Hur mycket är det?”