inteckningar takt – först förbi linjen

Historiskt låg ränta –

Storbritannien är “njuter” (inte ett ord jag skulle använda) den lägsta räntan i historien som Bank of England (BOE) sänkte inteckningar takt till bara 0,5%. Detta drag av BOE är ett fåfängt försök att stoppa minskningen av konsumtionen.

Första gången köpare –

I varje race den första förbi raden brukar förklaras som vinnare. På bostadsmarknaden de första att göra ett drag kallas första gången köpare (SMT s). Dessa grupp människor först förbi linjen är mycket berggrunden av någon bostadsmarknaden vare sig det är i Storbritannien eller på planeten Mars. Få SMT: s på fastigheten stege och resten av marknaden kommer att följa.

Det är ingen hemlighet –

Den välkända hemligheten till en stark bostadsmarknad är antalet första gången köpare (SMT s) som har möjlighet att höja kontanter för en inteckning. Den bolån är låg men långivarna har alla men stannade utlåning. Om långivarna ger möjlighet till FTB sektorn detta genomsyrar genom resten av marknaden.

False dawn –

Bosatta i Storbritannien har kommit att förvänta sig av bolåneinstitut för att prova alla trick i boken för att slita oss. Just när vi trodde att de inte kunde böja något lägre de ger oss hopp om att pengarna kommer att finnas tillgängliga, men det är bara en falsk gryning. Som ordspråket säger, “Show me the money.”

Knappast rocket science är det? –

När du går ut för att köpa en produkt eller tjänst för den delen du behöver medel för att köpa den. Du kanske har kontanter, kreditkort, betalkort eller du kanske vill betala för det genom HP (högre inköpspris). Grejen är att du måste kunna betala för det. Vi talar inte rocket science så bolåneinstitut måste få sina agera tillsammans och ge konsumenterna tillgång till dessa lägsta bolån ränta i historien.