inteckningar – spelar det långa spelet

Property prissättningen kan bli en besatthet för de som funderar på att komma in på marknaden. Alla är ute efter ett sätt att försöka gage om priserna kommer att gå upp eller ner med en procentenhet eller två under en kort tid när de är ute efter att köpa. Medan det finns ingen skada i att hålla ett öga på de löpande priser eftersom det alltid kommer att vara till hjälp för att komma in på marknaden genom att få en bra affär, det är också viktigt att komma ihåg att man har för avsikt att komma in i det här spelet på längre sikt och som en följd kortsiktiga fluktuationer är inte så viktigt. Vad är viktigt är att du får in på marknaden på en nivå som du kommer att kunna hitta en hållbar för lång tid.

Låt oss ta ett ganska extremt exempel på detta. Om du skulle köpa ett hus på samma dag som en krasch inträffar där du bara betalat den absolut högsta möjliga pris för fastigheten och inom timmar bubblan sprack och priset på din fastighet halveras. De flesta människor skulle anse att detta är en absolut katastrof och i en känsla som de skulle vara korrekt, men låt oss ta detta scenario och ser på det från en annan sida för att komma ur synvinkel.

Okej, så du bara betalat alldeles för mycket men ändå en enkel sanning återstår. Om du har köpt ditt hus på ett sådant sätt att du kommer att kunna hålla uppe återbetalningar även om du arbetar i ett scenario av negativt eget kapital då du kommer att kunna hålla huset. Så, om du kan fortsätta att göra återbetalningar även om du köpte i sämsta tänkbara marknadsförhållanden på längre sikt skulle du ändå få rätt. Vad vi har beskrivit här är ett extremt scenario men samtidigt en del människor har oturen att befinna sig i denna typ av situation. Hela hemligheten av alla investeringar i fast egendom är att alltid hålla siffrorna i rad, inte överanstränga dig själv och då du kommer att kunna stanna kvar på marknaden oavsett vad som händer på kort sikt även om du har köpt ett hus i det värsta möjliga fall scenario. När du är tillräckligt stabila för att hålla huset sedan 25 eller 30 år senare du fortfarande kommer att vara långt framme.

Antalet en viktigaste faktorn för att köpa fastighet är att köpa vad du har råd och hålla dina amorteringar på en nivå som du kommer att ha råd att hänga med. Om du följer denna gyllene regel då väsentligen marknaden kan göra vad den vill och kan variera i vilken mode utan att det har någon långsiktig negativ inverkan på din investering eftersom det finns praktiskt taget inget säkrare än att marknaden så småningom kommer att gå upp och Om du har råd att stanna i spelet under tiden så blir du en vinnare oavsett vad.

Genom att hålla detta i åtanke, kan du nästan alltid bli framgångsrik på lång sikt som bör vara det främsta målet i första hand.