inteckningar som jämför en VA bostadslån med en typisk bostadslån

Den VA hem hypotekslån är mycket lik en konventionell bostadslån i den meningen att den erbjuder finansiering på ämnet egendom. Dock är det anmärkningsvärda skillnaden att ingen handpenning är nödvändigt, en finansiering avgift omfattas av lånebeloppet och förskottsbetalning påföljder inte existerar.

De faktorer som avgör om du är berättigad till en VA bostadslån?
Det är tillgängligt för:
Veteraner, under ett krig, har som tjänade aktiv tjänst tjänsten minst 90 dagar
Veteraner, under fredstid, har som tjänade aktiv tjänst i minst 181 dagar
Reserv medlemmar som har tjänat sex år
Veteraner som ansvarsfrihet beviljas enligt allmänna villkor eller högre (ej vanhedrande).

Fördelen med att inte behöva lägga ner en typisk konventionell lån handpenning på tio-till-tjugo procent är en stor fördel för de flesta som väljer programmet. Det tillåter husköpare som är ekonomiskt kapabla att göra de månatliga lån betalningar att slutföra sin dröm om att äga ett hem.

Privata Mortgage Insurance (PMI) går tillsammans med konventionella lån när folk köper en enda familj bostad utan en 20% handpenning så det är inte rättvisa av tjugo procent. Den VA finansiering avgiften tar plats (PMI). Det är ytterligare en försäkring som långivare gör obligatoriska. Ibland, det är en mycket dyr tillägg betalning för lånet.
För närvarande är det VA finansiering avgiften 2,15% av lånebeloppet för första gången köpare med inga pengar handpenning. Om någon söker ett lån på $ 120.000 på ett hem, då det slutliga lånebeloppet kommer att vara $ 122.580, och detta knappast höjer den totala månadskostnaden.

I många händelser, är förskottsbetalning påföljder effektivt sätta in en låntagarens konventionella lån eftersom de inte alltid vet var du ska leta efter den. En förskottsbetalning straff är bara en klausul i låneavtalet att om lånet betalas ut före det utgångsdatum som varierar från ett år till fem år, då låntagaren kommer att behöva betala en extra avgift, som vanligtvis sex månader inteckning intresse.

Genom att använda en VA hypotekslån, behöver betona låntagare inte över eller blir nervös eftersom förskottsbetalning påföljder inte är tillämpliga. Sälja ditt hem i ett område att flytta till ett annat är enkel och kommer att minska stressen under hemmet försäljningsperioden. Det kommer förmodligen alltid att vara så här som tjänste-medlemmar får order att flytta på ett ögonblick meddelande. Detta är en extra fördel av att köpa ett hem med hjälp av en VA bostadslån.