inteckningar som en FHA eller konventionell

Federal Housing Administration, som brukar kallas FHA, är en statlig division som inte gör lån, utan de är i branschen för “försäkring” ditt lån i händelse av fallissemang. Detta är anledningen till att så många låneinstitut som FHA så mycket. Om du standard på ditt lån, kommer FHA köpa den tillbaka lånet från din bank. I slutändan är bankens chanser förlust minimeras kraftigt.

Frågor kommer upp om varifrån kommer FHA få sina pengar för att köpa tillbaka låntagaren fallerade lån? När husägare stänger på en FHA lån, betalar du försäkringar för hypotekslån. Du som betalas vid stängning av det lånade beloppet x 0,0175, och månatlig försäkring av det lånade beloppet x .0005. När allt är sagt och gjort på ett hem inköp på $ 150.000 vid stängning, måste du komma upp med $ 2625 ($ 150.000 x 0,0175). Varje månad, kommer en låntagare måste betala en extra $ 75 ($ 150.000 x .0005). Vid första blick kan det tyckas vara en betydande del av medlen. Men visste du att du förmodligen kommer att ha försäkringar för hypotekslån på ett vanligt lån också. Vad mer är att räntan kommer att vara mycket högre med en konventionell inteckning.

Det var inte så länge sedan att få en FHA lån var en stor smärta! Anledningen till detta beror på fler kontroller, extra avgifter, den tid processen till dem var längre, mer dokumentation krävdes, blev det svårt att kvalificera sig för, var regler för bedömningar inte är gynnsamt, och fler objekt. Numera få en FHA lån har förenklats och de extra avgifterna är begränsade.

Om du realistiskt att göra en jämförelse sida vid sida mellan FHA och konventionella bolån, kan du se fördelarna med FHA.

FHA handpenning är minst 3,5% vs 5% för konventionella bolån.
Som beskrivits tidigare, är inteckning försäkring för en konventionell lån mer dyrare än med FHA bostadslån.

Den originering avgift av inteckning mäklare, långivare, och officerare lån är begränsad till högst 1% medan konventionella lån är betydligt mer om de väljer att ta ut mer baserat på ränte-, kredit värdering, etc.

Credit kvalifikationer för FHA är på 620 medan conventioanl bolån idag är runt 680. Om du har en konkurs eller avskärmning, är en låntagare kan ansöka om ett lån under fyra år (i vissa fall fem år) för en konventionell lån medan med FHA är det ner till två respektive tre år.

Den skuld till inkomst nyckeltal för att kvalificera sig för en FHA lån är högre vilket hjälper fler låntagare kvalificera
än ett vanligt lån. Den FHA lån, kan säljaren ge köparen krediter upp till 6% av stängning kostnad medan konventionella lån begränsas till 3% stängning kostnad kredit.

Den enda uppenbara skillnaden för köpare i höga kostnader områden är FHA har en maximal låneram. Så om du tänker köpa ett hem i ett område som har försäljningspriserna betydligt mer än den nuvarande FHA låneram, måste du komma med mer pengar ner.

Nu efter att ha granskat de jämförelser över vilken lånet är mer attraktiv för dig?