inteckningar priser – vilket är bäst för dig

En av de viktigaste besluten i att välja en inteckning affär är vilken typ av ränta bäst passar dina behov. Med flera olika takt typer som finns den du väljer kan ha en riktigt inverkan på hur din inteckning fungerar.

Denna guide går igenom de vanligaste ränta typerna, väga för-och nackdelar av varje för att hjälpa dig att göra ett mer välgrundat beslut när du söker efter en inteckning.

fast ränta inteckningar

Med en fast ränta inteckning affär räntan du betalar kommer att garanteras under en inställd tidsperiod vid slutet av vilken inteckning vanligen återgå till en variabel eller tracker ränta. En fast ränta ger större säkerhet vid budgetering din månatliga utgifterna

rabatt ränta inteckningar

Denna form av inteckning erbjuder en ränta som är lägre än den rörliga räntan för en garanterad tidsperiod. Till skillnad från fast ränta som räntan för en rabatt inteckning är föränderligt och kommer att gå upp och ner med förändringar i styrräntan. Denna typ av inteckning är lämpliga människor som söker en lägre ränta som har råd möjligheten att räntorna ökar

utjämnade ränta inteckningar

Med ett räntetak inteckning finns det en gräns för hur hög ränta du debiteras kan gå. Den kurs du betalar kan gå ner om basen räntan sänks. En utjämnade ränta inteckning är lämpligt om du vill ha en viss säkerhet i hur hög dina återbetalningar kan vara men också vill dra nytta av eventuella räntesänkningar som gjorts av Bank of England.

tracker ränta inteckningar

Med denna typ av inteckning priset du betalar är variabel, någon förändring, vare sig det är en ökning eller minskning, i basen räntan kommer att återspeglas i den ränta som debiteras på din inteckning. Med en tracker ränta inteckning är det viktigt att komma ihåg att även om dina återbetalningar kommer att vara lägre om räntorna faller de också kommer att öka om räntorna går upp. Se till att du har råd med den eventuella fluktuationer i betalningar innan du tar ut en tracker inteckning.

rörlig ränta inteckningar

När någon PR, fast, rabatt, tracker etc har gått ut din inteckning återgår automatiskt till långivare standard rörlig ränta eller SVR. Dessa inteckningar ut höga räntor och är mycket konkurrenskraftiga. Om du för närvarande betalar SVR bör du ta dig tid att jämföra brittiska inteckningar som du kommer att hitta många erbjudanden som kan bidra till att minska dina återbetalningar och spara pengar.

Förhoppningsvis ovanstående information kommer att ge dig en bättre uppfattning om vad de olika typerna av räntor innebär och hjälpa dig att avgöra vilka bäst skulle passa dina personliga förhållanden. Inteckningar kan vara väldigt dyrt om du bor på en hög ränta för länge så använd webbplatser jämförelse och söka expertråd från en oberoende finansiell rådgivare för att hitta den bästa inteckning för dig.