inteckningar precis hur mycket är för mycket information

Många av dem som har försökt att jämföra bolån från företag till företag beskriver urvalsprocessen i form av ett lotteri, det material som erbjuds av inteckning företag är ofta full av jargong och förbryllande procentsatser och Internet kommer bara källa information till en viss grad, beroende på sökandens egen branschkunskap.

Det finns också tjänster som finns att ge de sökande möjlighet att handla en inteckning på nätet, men detta igen beror på hur säkra de är på sina kunskaper om bolån och forskning tyder på att så få som 17% av britterna fullo förstå deras inteckning erbjudanden till bokstaven . I denna situation, många människor väljer att använda sig av en inteckning mäklare. Att välja rätt man säkerställer att mäklaren arbetar för kunden och inte långivaren. Men vilka är de avgörande faktorerna?

Det finns i huvudsak två typer av inteckning mäklare, de som verkar på en “hela marknaden” basis och de som arbetar med en mindre panel av långivare. En “hela marknaden” inteckning mäklare kommer att jämföra bolån och produkter inteckning från alla Storbritanniens bolåneinstitut och försöka utvärdera det bästa för sin klient. Många av dessa inteckning mäklare erbjuder snabba tjänster, som syftar till att spara sina kunders tid och pengar.

Mortgage Broker, till exempel, erbjuder en tjänst som jämför tusentals bolån i minuter. Dessa typer av mäklare kan ofta vara att föredra för dem som förlitar sig på en liten panel av långivare. Även om de kan erbjuda ett konkurrenskraftigt snabb service, en förteckning över produkter som de kan källa från sannolikt är mindre och önskvärda erbjudanden kan ofta gå förbises.

Det finns också frågan om avgifter, där vissa mäklare ut provisioner och avgifter, många mäklare, känd som oberoende inteckning mäklare, erbjuder en möjlighet att betala avgifterna endast tjänas med någon provision som du kan rebated. Det är också värt att notera att de flesta mäklare itu med “sub-prime” marknad, dvs sökande som kan ha haft kredit problem i det förflutna och de flesta av dem tar inte ut någon extra kostnad för detta. Financial Services Authority har utövat stark industri riktlinjer för att säkerställa att sökande som hör till denna konsol inte debiteras orättvist.

En väl anskaffas inteckning mäklare kan snabbt identifiera en lämplig produkt med hänsyn till kundens behov och förutsättningar, och även erbjuda ett extra skydd om saker att inte träna som planerat. De kan också ha extra förhandlingsstyrka gentemot långivare och kunna påverka godkännandet av annars ouppnåeliga inteckningar.

En inteckning är sannolikt att vara den största ekonomiska åtagandet att någon gör. En ansedd inteckning mäklare kan hjälpa till att göra känsla av bolånemarknaden, jämföra bolån och erbjuder ett urval av han bästa erbjudandena för sin klient. Hellre än att gå igenom de ofta ofta obegripliga och ibland konkurrenskraftiga produkter på marknaden, kan en bra inteckning mäklare hjälpa till att spara tid, pengar och stress.