inteckningar – poäng och räntor går hand i hand

När det gäller bolån, många människor tenderar att titta på poäng och räntor som på olika frågor. I själva verket kan de nästan alltid användas som maktmedel mot varandra.

poäng och räntor

Två viktiga komponenter i ett bostadslån är räntan och punkter som tas ut i början. Räntan är helt enkelt kostnaden för att låna pengar och gäller för det totala lånade beloppet, nämligen, sex procent till exempel. De pekar på ett bostadslån är en up-front avgift som motsvarar en procent av lånet. Till exempel motsvarar en punkt till en up-front avgift som motsvarar en procent av den totala lånesumman. Betalar en punkt på en $ 300.000 lån skulle motsvara en avgift på $ 3,000.

Många människor hoppar till slutsatsen att punkterna är dåligt och bör undvikas till varje pris. Även om detta kan verka som sunt förnuft, är det inte sant i alla situationer. Från långivarens synvinkel, poäng och räntor arbetar hand i hand. Om du har en unik cash situation, kanske du kan spara massor av intresse under hela löptiden för ett lån genom att betala höjda punkter i början av lånet. Generellt gäller att ju mer betalar du i poäng, den lägre räntan på lånet.

Om du tänker behålla din egendom för en längre tid, betalar maxpoäng på inteckning är vettigt om du har pengar. Anledningen till detta är de pengar som spenderas på de punkter lätt kommer att återvinnas om du kan sänka räntan med en hel procentenhet eller mer. Spara även en procent på en ränta kommer att spara tiotusentals dollar i räntebetalningar på en trettio års lån. I en sådan situation, är det vettigt att betala $ 6000 eller så i punkt att spara $ 30.000 eller $ 40.000 i framtida räntebetalningar. Självklart måste du ha kontanter tillgängliga för att göra det.

Om du tänker hålla fast ett hem för en kort tid, samma frågor måste beaktas. I det här fallet, men du kommer inte ha tid att återhämta sig några pengar betalas i poäng, därför du tänker sälja inom några år. Som ett resultat, vill du handla ett lån som inte kräver några punkter utgå. Ja, du måste acceptera en högre ränta på lånet, men detta borde vara något oväsentligt om du bara köper på kort sikt.

Den större punkt är punkter och räntorna bör ses som anslutna delar av en inteckning. Som låntagare kan du förhandla med långivare för att höja eller sänka den ena efter tweaking andra.