inteckningar på uppgång

Husägare kan frossa i några goda nyheter för en förändring. Färska siffror visar att antalet inteckningar finns ökar vilket kommer att leda till ökad konkurrens mellan långivare resulterar i lägre boräntor över hela linjen. Det finns nu 2053 inteckningar på marknaden, är det 70% mer än i april förra året när marknaden var som lägst och 28% mer än i början av 2010.

De flesta inteckning tillväxten varit inom den låga lån till värde på marknaden, där kunderna krävs stora insättningar och / eller höga löner och många mäklare inteckning bad om minst 30 till 40% insättning under de värsta månaderna av lågkonjunkturen. Denna prissatta första gången köpare från marknaden helt och hållet.

Nu är dock bostadsmarknaden studsa tillbaka. Långivare blir mer tillmötesgående nu att bostadspriserna har bottnat betyder högre lån till värde bolån är mindre riskabelt för inteckning mäklare.

Men det” s inte alla släta segling ännu. 100% inteckningar inte längre existerar och 95% erbjudanden är få och långt mellan som långivare är fortfarande nervös om att ge för mycket bort. Det finns 680 75% erbjudanden och 360 60% inteckningar men bara 152 90% klassar och 13 95 inteckningar%. Dock har dessa höga lån till värde bolån ökade med 44% respektive 33%.

Fler goda nyheter för bolåneinstitut och aktuella mortgagees är avslöjande att det har varit en 4% minskning av antalet låntagare i efterskott i det sista kvartalet i fjol. Mer lovande fortfarande var antalet nya skulder registrerade ärenden under samma period minskade med 9% till nivåerna 39% lägre än samma tidpunkt förra året. Repossessions har också minskat med 15% till den lägsta nivån sedan mitten av 2008.

Bank of England och dess 0,5% ränta är ansvarig för mycket av denna framgång. Men också, nya bolån är nu mer flexibel och det finns fler typer av inteckning nu än någonsin tidigare.

Om du vill låsa i dagens super-låg ränta som fastställs av BoE då det bästa alternativet är att köpa in en fast ränta inteckning. Dessa är också bra för människor som vill planera sina månatliga utgifter i månader och år framöver trots fluktuerande räntor.

Likaså är en basränta tracker inteckning som följer Bank of England” s ränta lika tilltalande just nu. Men om räntan går upp, så kommer dina återbetalningar. Men under överskådlig framtid är detta sannolikt en mycket liten ökning.

Men, om du” re orolig för dina personliga och ekonomiska förhållanden förändras i framtiden, då en flexibel inteckning som gör att du betalar för mycket, UNDERBETALA eller ens ta betalt semester är din bästa insats. Just nu, priserna är ganska attraktiva och lån till rimliga priser blir också mer gynnsam för första gången köpare.

Om du” re förvirrad av inteckningar sedan använda sig av inteckning räknare. Dessa talar om hur mycket du kan få möjlighet att låna baseras på din inkomst och andra återbetalningar av lån du har att göra. Du kan sedan jämföra banker och hypoteksinstitut att hitta ett lån belopp som du är bekväm med en hastighet som du har råd att betala.