inteckningar på rätt sätt

OK, så du har hittat “det” huset. Nu förhoppningsvis har du redan lånelöfte för din inteckning. Vänta, har du inte? Nåväl, detta är något du behöver göra innan du går in i budgivningen för det perfekta hemmet. Med din ekonomi i ordning innan anbud start effektiviserar köpprocessen till en nivå som du inte kan föreställa dig. Men det finns några saker som du bör göra och veta innan du får inteckning processen rör sig längs. Dessa kommer att hjälpa dig att få den bästa inteckning möjliga och mest kapital så att du har råd att köpa det bästa hem möjliga.

Försök att undvika stora inköp innan du ansöker om din inteckning. Stora inköp kan påverka din förmåga att göra i tid betalningar. Detta är en aspekt av ditt ekonomiska liv som bolåneinstitut kommer att kolla noga innan godkänna dig. Så gå inte ut och köpa en ny bil, storbilds-TV eller liknande innan det blir godkänt. Det spelar ingen roll om du har råd, köpa dessa saker innan godkännandet kan påverka den nedersta raden belopp som du kan låna. Också försöka klara upp någon befintlig skuld belastning som du fortfarande har. Detta kommer bara att frigöra mer kapital för ditt bolån. Stora mängder skuld kan vara ett verkligt problem när de ansöker om en inteckning så försök att få så mycket rensas upp som du kan.

En annan sak du kanske vill hålla en stram koppel på är potentiella mäklare drar din kredit rapport konsekvent. Varje gång din kredit kontrolleras, och utredning registreras. Om det inte finns några medel knutna till utredningen, kunde långivarna anser att det tyder på ett förnekande av kredit. Det är en mycket bättre idé att beställa rapporten själv och har kopior på sidan om långivare kräver dem (och de definitivt bör!) Alltid vara på framsidan och ärlig med din ekonomiska information. Inte bara är det ett brott att vilseleda långivare men det är något som kan hamna skada dig i det långa loppet om du inte kan möta de betalningar som baseras på fiktiva uppgifter.