inteckningar – överlevande kreditkrisen

Den pågående kreditkrisen har drabbat hårt varje sektor av UKs finansmarknaden, särskilt hypotekslån. Som långivare och bygga samhället, är AOS det svårare att få tag på finansiering för att backa upp sin utlåning, fler och fler konsumenter känner kreditkrisen, AOS effekter.

Med 11.000 färre inteckningar på marknaden än ungefär den här tiden förra året, innan kreditkrisen, har Ai hitta en prisvärd inteckning blivit allt svårare.

Många populära high street långivare har gjort stora intresse ökar till köpare som har mindre än en 25% deposition, med 100% bolån är ett minne blott.

Med cirka 30% av låntagarna som kräver en inteckning för minst 75% av fastigheten, AOS värde, sådana lånebeslut kommer att göra det svårt för köpare att finansiera sina nya hem, detta gäller särskilt för första gången köpare.

Under åren har majoriteten av långivarna har förlitade sig på de institutionella finansiella marknaderna för att finansiera sin utlåning istället för att använda sina besparingar bas. Även många av dessa långivare där drivit hårt av aktieägare att erhålla den största kundbasen, och därmed öka vinsten. Det är dessa långivare som drabbas hårdast av finanskrisen.

Långivare som tillflyktsort, åberopas? T så mycket på de finansiella marknaderna, nämligen att bygga samhällen, var ett tag kunna erbjuda några av de bästa inteckning erbjudanden. Däremot har bråttom i anpassade och begränsade besparingar bas sätta många av dessa långivare på samma ställe som andra.

Om du är en första gången köpare eller tänker på remortgaging än det, AOS viktigare än någonsin att du gör rätt bestämmelser och investera tid i grundligt undersöka marknaden.

Till att börja med bör du ta en ordentlig titt på din kredit historia, se till att det finns ingenting som kan orsaka en långivare att ifrågasätta din trovärdighet. Andra, ta dig tid att spara ihop en stor insättning och försöka se din framtid kommer att vara ekonomiskt trygg inför framtiden.