inteckningar och myndigheter inteckning

Jumbo bolån är inte så annorlunda från vanliga bolån men det finns några viktiga saker som är värda att titta in till.
Det är dina pengar, trots allt, och du bör ha verktyg för att göra bästa möjliga beslut. En oberoende inteckning mäklare kan erbjuda dig det bredaste utbudet av bolåneräntor och optioner. Nu kan de också erbjuda dig den extra försäkran om sin nypräglade beteckning: AMP.
Fannie Mae och Freddie Mac, de två byråer som köper majoriteten av fastighetsinteckningar, kommer inte att finansiera lån är större än $ 417.000 i de flesta stater, men Alaska, Hawaii, och ett par andra finns undantag.
Det är därför det är så bra nyheter för kanadensare att inteckning industrin har nu nationellt ackrediteringsorgan: det ackrediterade Mortgage Professional (AMP). När du möter en inteckning mäklare med en AMP, kommer du vara säker på att ditt företag är i händerna på en professionell.
Kanadensarna är vana att köpa finansiella produkter som investeringar och försäkringar från en ackrediterad professionell. Nu kan de söka efter en liknande yrkesbeteckning från sin inteckning expert.
Liksom liknande ackrediteringssystem program för fondsparande säljare, eller aktiemäklare, är AMP utformad för att säkerställa en lämplig nivå av utbildning och erfarenhet. Inteckning proffs från varje område har rätt att förvärva ackreditering: från inteckning mäklare på frontlinjerna för dem som specialiserar sig på utlåning eller inteckning försäkring, till exempel.
I sanning, jumbo bolåneräntor är bara en sak att tänka på när du handlar för en jumbo inteckning. Det finns ytterligare avgifter och kostnader stängning som skall beaktas som kunde jämna ut skillnaden i jumbo bolåneräntor. Ibland är det företag med jumbo bolåneräntor faktiskt den billigaste, allt beaktas.
Denna typ av klassificering är särskilt värdefull i en bransch där provinsiella förordningar varierar – och så en mängd praxis standarder är på plats. En enda nationell kompetens standard ger inteckning mäklare i linje med andra finansiella proffs.
Köpare har möjlighet att ta lån med justerbara jumbo bolåneräntor med 3 eller 5 år låsta priser som justeras efter denna period, eller 15 eller 30 år fast jumbo bolåneräntor som aldrig ändras.
För att kvalificera sig för utnämning måste inteckning proffs ha minst fem års erfarenhet eller fullfölja en erkänd inteckning professionell kompetens kurs, och ta en etisk utbildning. De måste också åta sig en minst 10 timmars fortbildning per år, och är överens om att styras av den professionella koden för nationella CIMBL organisationen.