inteckningar och lån

De inteckningar och lån marknaden i Storbritannien upplever turbulenta tider. Den fruktade kreditkrisen innebär att bankerna är försiktiga med att dela ut krediter, och stigande arbetslöshet blandat med osäkerhet på bostadsmarknaden gör att de inteckningar som finns behandlas med försiktighet.

Den brittiska bostadsmarknaden glansdagar är ordentligt över. Den översta ekonomer hävdar att de aldrig såg det komma, och samma människor nu hävdar att det hela kommer att vara över julen. Men de i den verkliga världen vet detta inte kommer att bli fallet. Landet är i recession, och det finns inga tecken på ett ljus i slutet av tunneln. Väckt den av en önskan om fritt tillgänglig kredit, innebär kreditkrisen nu att den nuvarande generationen av husköpare betalar priset för tidigare girighet. Men i sann brittisk stil människor fortfarande klagar över bristen på krediter, vilket är vad fick landet i den här röran i första hand!

För dem som är i den olyckliga positionen att första gången köpare, det enda goda råd som kan följas just nu är att hålla sparar en insättning. 12-48 månader från nu är det troligt att huspriserna kommer att närma sig basen av deras tråg, då det kommer att vara en perfekt tid att köpa när det gäller prissättning. Dessutom kommer de inteckningar och lån marknaden säkert vara i ett bättre skick än den är idag, stärka timing beslut om att plocka upp din första inteckning.