inteckningar – oändlighet

Det finns några spännande utvecklingen på bolånemarknaden med födelsen av en ny inteckning utformad så att husägaren att förmedla sina inteckning i händelse av sin död. Medan vissa människor kanske tror att detta är en ganska udda sak att göra, läsa på för hela artikeln: –

Den nya mellan generationerna inteckning – säkert att bli känd genom något mindre tungvrickande – är en produkt som har ett löfte om föräldrarna ska kunna passera på inteckning på sitt hem till sina barn, medan avsevärt minska mängden arvsskatt betalas på deras egendom.

Det sätt på vilket detta fungerar är enkel. Säg till exempel, är den överordnade hem värt £ 250.000. Den inteckning på detta skulle vara £ 150.000. Eftersom detta är ett intresse som bara inteckning, inte minska skulden inte och de månatliga återbetalningarna är rent intresse. På döden av föräldrarna, skulle huset och dess inteckning föra vidare till sina barn. Eftersom det finns en skuld på huset, skulle dess värde, exklusive inteckning, är endast £ 100.000 och detta skulle ingå i förälderns egendom så långt som arvsskatt är berörda. Arvsskatt ersättning stiger årligen. För år 2006/7 Denna ersättning är £ 285.000.

Barnen är sedan fri att välja vad de vill göra med fastigheten. Om de bestämmer sig för att hålla hemmet, kanske som ett köp för att låta eller för en familjemedlem att leva i, då de fortsätter med inteckning, eftersom det finns ingen fast tidsgräns, till skillnad från situationen med ett vanligt bolån. Så länge värdet av huset är mer än inteckning, då barnen har fortfarande varit kvar en tillgång av värde.

Även blotta tanken på denna typ av lån är ny till Storbritannien, det är redan mycket populär i vissa andra länder. Den japanska och schweiziska har antagit den med entusiasm och ingen av dem är kända för sin bristande affärsmannaskap.

Där husen har stigit i värde under de senaste åren, är arvsskatten bevisar ett mycket reellt problem för människor som aldrig skulle ha tidigare ansåg sig förmögen nog att vara i denna skatteklass.
För äldre villaägare, som kan finna sin pensionering år dyrare än de väntat, kanske de hittar inteckning användbar. Upplåningen på grundval av detta skulle vara en mycket lägre ränta än de kostnader som med system equity release och skulle frigöra pengar för att hjälpa familjen under sin egen livstid, snarare än den skatt man efter det.

Intresse endast inteckningar i sig är inte ny, har vuxit från 18% till 30% av alla bolån i bara två år. Priserna på egendom fortfarande stiger snabbare än de flesta ungdomar kan skrapa ihop deposition för ett hem och ett intresse bara inteckning kan vara deras enda sättet att få det viktiga första steg på hem-ägande stege.

Även utsikterna för bostadspriserna faktiskt faller, lämnar människor med negativt eget kapital i sina hem, är alltid en möjlighet, på medellång sikt egenskapen har varit en stabil investering. Det verkar inte finnas någon anledning att tvivla på att detta kommer att fortsätta.

Månatliga avbetalningar är väldigt mycket billigare på ett intresse bara bas, och du kan spara runt £ 130 per månad på ett lån på £ 100.000, jämfört med en jämförbar återbetalning inteckning.

Du måste dock ha i åtanke att den ursprungliga skulden inte motverkas. Medan arvsskatt sparande aspekt är en intressant tanke för äldre par, kanske ungdomar bör överväga räntefritt lån som ett steg upp på stegen i stället för en permanent fotboja.

Om allt detta är nytt för dig, är det enklaste sättet att ta reda på vad som erbjuds via Internet. En mäklare kommer att vara uppdaterad om vad som händer på marknaden och ta reda på vad som är rätt för dig.