inteckningar – några viktiga punkter du behöver tänka på

Det finns många potentiella faror och fallgropar som en låntagare kan möta när man köper ett hem och ta ut en inteckning. Många låntagare kan falla foul av dessa faror på grund av felaktig information eller ett missförstånd.

Läs om när vi försöker upptäcka några vanliga fallgropar inför den potentiella låntagaren.

intresse endast inteckningar

Intresse endast inteckningar blir allt populärare, särskilt med första gången köpare som vill ta det första steget in på fastigheten stege. Även om de har ett intresse bara inteckning kommer att resultera i lägre månatliga amorteringar, kommer det dock inte betala någon kapitalet skyldig på hypotekslån.

Intresse endast inteckningar har det plats på marknaden och kan vara mycket användbar i tider där pengar är mycket snäv eller när det finns en investering fordon i stället för att återbetala utestående inteckning balans vid slutet av perioden. För de flesta låntagare Däremot verkar intresse endast inteckningar för att vara en falsk ekonomi – inga framsteg någonsin kommer att göras på att minska balansen skulden.

På det hela taget bör ett intresse bara inteckning endast brukar antas på kort sikt innan de återgår till en Capital återbetalning typ inteckning.

nybyggda lockelser

Mark är en värdefull resurs i Storbritannien, särskilt i våra tätbefolkade städer. På senare tid har byggherrar såg ut att ta fasta på varje tillgänglig skrot av mark i syfte att serva behovet av nya bostäder – och naturligtvis, att göra snabba pengar.

Behovet av att fylla dessa nya utvecklingar så snart de är konstruerade är stor en – byggentreprenörer kommer ofta erbjuda speciella erbjudanden för att locka potentiella köpare. Sådana metoder för att locka kunder kommer att omfatta inbetalda stämpelskatt och helt eller delvis delbetalning.

Det är viktigt att komma ihåg i många samhällsskikt att om ett erbjudande verkar för bra för att vara sant, då det oftast är – byggare och utvecklare kommer ofta beakta dessa kostnader i det faktiska priset på huset eller lägenheten.

inte flytta hem på helgen

Detta är ett tips som du kanske har hört förut men det är något som ofta förbises – Dont gå hem på helgen! Flytta hem på en lördag är fortfarande den mest populära tiden med människor i allmänhet ovilliga att ta ledigt från jobbet. Det är den mest hektiska tiden för att röra sig och även den dyraste med många flyttfirmor och van företag hyra ökar sina priser.

Försök att flytta hus på egen hand kan innebära stress och krångel ökar tio gånger – även om flyttfirmor kan tyckas att ta ut mycket höga avgifter, flytta utan deras hjälp kan ofta innebära upprepade resor och massor av spända muskler.

lita på ditt eget omdöme

Huset köpprocessen och säkra en inteckning, för många är en mycket skrämmande. Det är mycket viktigt att hålla ställningarna när det gäller att hålla sig till budgeten – det är typiskt att sätta i ett erbjudande under det begärda priset för att förhandla fram det bästa priset, med de flesta säljare förväntar dig att göra det.

På samma sätt, om du säljer en fastighet, är det inte vanligt att säljaren att acceptera det första erbjudandet som de erhåller i jakten på det bästa priset. Hålla utkik efter din gynnade pris kan ofta ge utdelning – det är ofta värt att lita på din egen bedömning.

shoppa runt för försäkring

Oftare än inte lönar sig att shoppa runt för försäkringar. När du tar ut en inteckning, är det vanligt att långivaren eller inteckning mäklare att mixtra försäkringar om att de kommer att ordna för din räkning.

För dem innebär extra provision! Försäkringar såsom byggnader och hemförsäkring, livförsäkring och inteckning betalning skydd försäkring för att bara nämna några. Denna politik kan ofta ordnas till en billigare premie om du är beredd att åka runt för dig själv!

titta innan du språng

Att ta ut en inteckning med vänner eller en partner blir ett allt populärare sätt att köpa ett hem. Det blir därför viktigt att om du bestämmer dig för att ta detta stora steg, måste du vara säker på att du kommer in i det med någon du känner och litar på.

Relationer vänder dock sura ibland och om detta blir fallet, sedan sortera ut din ekonomiska situation kommer att vara en oönskad besvär – Det är viktigt att på den allra första början exakt vad som ska hända om saker går fel och föra ett register över vem som har bidrog vad. En konsultation med en advokat kan vara meningsfulla också.

ärlighet är den bästa politiken

Det lönar sig alltid att vara ärlig – detta blir särskilt relevant när det gäller att arrangera en inteckning eller försäkring. Oärliga eller felaktig information kan lämna en försäkring värdelösa och oärligt kunde ses som en bedräglig brott på en inteckning ansökan.