inteckningar minska din betalning bostadslån med ett bostadslån modifiering

Du är inte ensam om du söker sätt att minska din betalning bostadslån och stanna i ditt hem. Många amerikaner behöver hjälp för att undvika försumliga och eventuell avskärmning. Du kan kvalificera sig för ett bostadslån modifiering genom ett program som erbjuds av den amerikanska regeringen. Initiativet kom i förverkligas från Obama-administrationen försöker att erbjuda låntagarna med rörelsefastigheter med ändringar sina bolån under de närmaste åren.

Innan du blir upphetsad och be din långivare att ändra villkoren för ditt lån, är det reserveras främst för att hjälpa omkring fem miljoner villaägare minska sina betalningar och inte människor som inte har mött ekonomiska bekymmer. Därför är det bäst att se om du kvalificerar som ett första steg innan du ansöker med din långivare.

Villaägare bör förstå att långivare inte är skyldiga att ge låntagare modifiering bostadslån. Även om, på grund av den nya federala planen, är långivare, banker och låntagare ges särskilda incitament för att göra det mer attraktivt för alla inblandade parter.

Bostadsbristen har satt extra press på banksektorn personal att titta lite hårdare på lån ändringar, men ibland är de överväldigade med högar av filer att titta på och helt enkelt bortse från människor som inte kvalificerar. I ett försök att se till att berättigade husägare får sina lån ändras, har företag som specialiserar sig på skuldsanering ökat medan andra som har varit i branschen i år har sett mer action.

Några saker du bör veta om att använda ett företag lån modifiering för att få ditt lån minskar är se upp för dem som inte backas eller förvaltas av en advokat. Be dem att få dig en långivare godkännande brev att ditt lån är berättigade att ändras innan sprita ut några pengar.

Den inledande delen i processen är att du kommer att fylla i en ansökan med din inkomst, tillgångar, och ge kontoutdrag tillsammans med en svårigheter brev som specificerar ut dina bekymmer. Du kommer då att ge det till din långivare eller avskärmning förebyggande representant för att arbeta på din begäran.

Din bank kommer att granska dina inkomster och månatliga skulder, tillgångar, betalningsförmåga, fastigheter nuvärde och vad saldot är på din inteckning. Om du är upp och ner på ditt bostadslån (skyldig en huvudsakliga balans ovanför ditt hem verkliga värde) så är det definitivt en fördel för dig att få ditt hem lån ändras så att du kan stanna kvar i ditt hem.

Det är bra att ha alla dina dokument korrekt ifylld för att uppfylla alla villkor. Var medveten om att om du skickade filen inte är klar eller inte lägga upp, kommer det att läggas åt sidan medan andra filer paketen kommer att ta din plats. För att undvika detta misstag eller försena, ta reda på vilka handlingar du behöver för att lämna in så att du kan vara mer bekväm.