inteckningar lingo översatt (del 2 av 2)

E är för …

Förtidsinlösen avgift (ERC) eller inlösen straff

Om du registrerar dig till en särskild ränta inteckning och senare bestämmer dig för att betala av dina lån tidigt, så räkna med att betala en rejäl avgift för privilegiet att ösa ut innan tiden.

Kapitalförsäkring

En kapitalförsäkring är en giftig kombination av livförsäkring och en dyr investering politik. Passera sickbag!

F är för …

Första gången köpare (SMT)

Första gången köpare stötta upp hela fastigheten, eftersom de är de människor som är villiga att kliva upp till första steget på fastigheten stege. Med detta sagt, FTBs är en sällsynthet dessa dagar på grund av dagens skyhöga fastighetspriser och tetchy räntor.

flexibel

Med en flexibel inteckning, kan du göra engångsbelopp eller månad overpayments och för låga, ta betalt semester, och så vidare. Men många moderna bolån omfattar nu några av dessa funktioner, så frestas inte att betala över oddsen för en fullt flexibel lån.

H är för …

Högre utlåning avgift (HLC) eller inteckning ersättning premium (MIP)

Mortgage långivare är försiktiga djur, så att de inte gillar att låna ut mer än, säg, tre fjärdedelar (75%) av fastighetens inköpspris. Om du vill låna mer att denna 75%-gränsen (eller, i vissa fall 90%), kommer vissa långivare ut en procentuell avgift beroende på hur nära 100% som du vill gå. Denna avgift kan uppgå till tusentals pounds, så fråga om en HLC gäller.

Jag är för …

försäkring

Mortgage långivare är mycket angelägna om att korsförsäljning andra finansiella produkter till sina låntagare, särskilt dyra skydd. Mitt råd skulle vara att aldrig köpa byggnaden och innehållet, liv och oärliga inteckning betalning skydd försäkring (MPPI) från din långivare. Istället, shoppa runt på nätet för detta skydd eller se en ansedd försäkringsmäklare.

Ränta

Många blivande hem-köpare ser inte bortom attraktiva priser headline räntor annonseras av långivarna. Även om det är sant att räntekostnaderna kommer att stå för den största delen av din hem-köp kostar, måste du ändå ta andra engångskostnader och löpande kostnader beaktas. För att undvika missförstånd, har du flera valmöjligheter när det gäller att välja din ränta, som utjämnade, diskonterade, fast, tracker och standard rörlig ränta (SVR) erbjudanden. Du kan läsa om bolåneräntorna här.

L är för …

Lodger, föräldrar eller andel att köpa ”

Om du inte kan köpa en fastighet på egen hand, då du öka din budget genom att till exempel få hjälp från dina föräldrar eller köpa med andra med hjälp av en aktie för att köpa inteckning. Ett annat alternativ är att ta in en hyresgäst: enligt regeringens hyra ett rum system, kan du tjäna upp till £ 4250 per år, skattefritt, genom att tillåta att någon bor under ditt tak.

M är för …

Månatliga avbetalningar

De flesta hem-köpare ordna en inteckning över 25 år, vilket innebär hosta upp tre hundra månatliga amorteringar. Med detta sagt, nu när du kan sträcka ut en inteckning över 40 år kan du hitta själv förgrening ut £ 480 per månad. Eek!

I del 1 förklarade jag min annons i inteckning terminologi. Jag hoppas att uppföljaren, del 2, denna E till M av inteckning terminologi har levt upp till originalet. Nu när de är ur vägen, jag ska ge dig tid att absorbera och kommer avsluta med N till Z i en uppföljande artikel.