inteckningar lätt erhållna

Mot bakgrund av den pågående kreditkrisen, det blir ännu svårare för människor speciellt 1: a gången köpare att få på som någonsin så attraktiv och viktig fastigheten stege. De flesta människor har svårt att låna pengar till sina hem med 100% inteckning nu inte så tillgänglig som det brukade vara.

Huspriserna i de flesta områden har sett en 15% prisfall under de senaste 6 månaderna och antalet fastighetstransaktioner i Storbritannien jämfört med den här tiden förra året är ned 50%. Med fastighetsmarknaden lägst i år och med frågor som bara blir värre, har regeringen tvingats vidta åtgärder med rykten om stämpelskatt som tillfälligt sjunkit i ett försök att underblåsa fastighetsmarknaden.

Färska rapporter har visat att förbundskansler Alistair Darling har inte uteslutit denna metod, som kunde se fastighetsmarknaden ta fart igen. Han sade att “ytterligare åtgärder (tas) i höst för att hjälpa människor med bostäder och genom dem på bostadsmarknaden.”

Även denna tillfälliga stämpelskatt semester kommer att gynnas mest partierna i fastighetsmarknaden, kommer åtgärder att behöva vidtas omgående. Spekulationer över stämpelskatt som tillfälligt tappat kommer att göra människor ovilliga att köpa deras egendom tills detta bekräftas som människor kunde ställas för att rädda tusentals pounds genom att inte betala sin skatt. Vad redan utsatta ekonomi inte behöver är fastighetsmarknaden lamslagits som de väntar på utslaget av Mr Darling.