inteckningar – låga avbetalningar

Dagens inteckning miljö är mycket annorlunda än tidigare. En av de största skillnaderna är låg handpenning inteckningar som bara kräver 3-5% ner på din totala inteckning. Varför exakt har inteckning avbetalningar sjunkit så mycket nyligen? En stor del av anledningen till kontantinsatser är mindre beror på att dela risken mellan parterna i dina finansiella transaktioner. Mortgage långivare finns objektiva institutioner som vill maximera vinsten och de brukade kräva ca 20% handpenning på lån innan de kunde sprida riskerna till Fannie Mae. Nu, med den vanliga förmågan att sälja lån till Fannie Mae, de är villiga att sänka handpenningen eftersom deras risk är lägre.

En låg handpenning i ensiffriga tal kan vara bra för dig att låntagaren, på framsidan, i de inledande faserna, dock långivare har sätt på vilket de säkerställer deras förmåga att få betalt i händelse av fallissemang sänka sin risk. Ett sätt att långivarna kompensera en låg handpenning lån, under tjugo procent av totala lån värde är genom att kräva en låntagare att betala privata försäkringar för hypotekslån (PMI). Medan privata försäkringar för hypotekslån är inte en stor kostnad är det fortfarande en kostnad, som ofta är 0,5% av din totala inteckning. Om du tar ut en $ 300.000 lån, då kan du räkna med att betala ca $ 1.500 per år i PMI försäkring. Dessa utbetalningar kommer att krävas tills du når en tjugo procent betala av på ditt lån. Dock kan en långivare kunna göra du fortsätter att betala även som tjugo procent överträds.

En annan metod för att få ett lån med väldigt lite ur fickan bekostnad är att ta ut två lån samtidigt. Den ena är en primär lån för att täcka de viktigaste inteckning, och en annan är en sekundär lån för att täcka handpenningen. Detta är ofta kallad piggy uppbackning lån och har fått viss popularitet. Folk ser ibland till denna typ av finansiering som att ta ut en andra inteckning. Du huvudsakligen kommer att ha två lån för att betala varje månad, så din skuld belastning kommer att bli högre. Om du inte har pengar att betala en handpenning, då bör du noga överväga om du kan serva två lån varje månad av året utöver andra stora kostnader.

Genom att uppfylla vissa kvalifikationer, kan en person ha möjlighet att skaffa sig en FHA lån, som endast kräver en 3 procent handpenning. Dock är lån försäkring krävs med dessa lån för att lindra en del risker, och de totala lånebeloppen är förhållandevis små. Om du bor i ett område med en hög levnadskostnaderna dessa lån inte kan vara tillgängliga. Veterans Administration lån kan utnyttjas av militära familjer som söker bolån med lägre ner betalningar.