inteckningar. kostnader för flytt

Baserat på en prissatta genomsnittliga värden, kostar det nu en otrolig £ 5551 att flytta hus i Storbritannien och med bolån slår rekordnivåer är det nu viktigare än någonsin att alla som flyttar eller köper sin första bostad är medveten om eventuella dolda kostnader.

Köpare tenderar att fastna i spänningen av att välja ett nytt hem och riskerar att betala priset ekonomiskt genom att inte se till att de får det bästa värdet från sin inteckning.

Om du är villig att pruta över inventarier Det är också klokt att titta på andra sätt att du kan få en bättre affär när du flyttar. Låntagare bör börja med en inteckning så det kommer att bli, i de allra flesta fall, den dyraste åtagandet.

Förtidsinlösen avgifter (ERC) är en del av de flesta bolån, men vissa har mer förmånliga villkor än andra. Vissa har bara ERC under den inledande konkurrenskraftigt pris, medan andra överhängande ERC som låser en låntagare samtidigt fortfarande betalar en långivare standard rörlig ränta.

Det finns praktiskt taget inget behov av någon låntagare att behöva acceptera överhängande ERC med konkurrensen på den brittiska marknaden och antalet erbjudanden till konsumenterna.

Med en inteckning där det bara ERC inom den inledande, positiva term vettigt för de flesta låntagare, men det kan vara en bra idé för vissa att ha några ERC helst. Du kommer sannolikt att betala lite mer i ränta för privilegiet men det kan vara det rätta beslutet för dem som behöver den flexibilitet som inte binds i.

Men det är alltför lätt att fastna i det nu och glömma vad som kan hända senare ner linjen. Lämna din inteckning kommer att medföra exit avgifter. Dessa har nyligen kommit i blåsväder för att orättvist bestraffa konsumenter och som ett resultat har blivit en viktig del av beslutsprocessen.

Exit avgifter kommer under en mängd olika namn, inklusive, administration avgifter, tätning avgifter eller gärningar frisättning avgifter. De tenderar att vara runt £ 195 – £ 295, men denna siffra ökar som långivare ser att ta igen förlorade intäkter från konkurrenskraftig ränta prissättning.

Det kanske inte verkar som en stor summa pengar i systemet av saker, men dessa avgifter har sett en onaturlig ökning under de senaste tre åren och är ett tydligt tecken på långivare helt enkelt göra pengar på konsumenten. Åtminstone bör du vara medveten om vad avgifterna är på din affär i första hand.

Lägre “Högre Utlåning Avgifter” (HLCs) kommer att gälla för låntagare som inte har en stor insättning. De appliceras av långivare, oftast på lån över 90% lån till värde, som läser dessa låntagare som en större risk eftersom de inte har stöttade sina lån med en handpenning.

Men första gången köpare ma behöver inte stå ut med HLCs längre som långivare nu kommer ut med fler produkter för den som vill låna så mycket som 100%.

Branschen börjar inse att medan första gången köpare kan finna det svårt att få en deposition tillsammans, är de fortfarande mer än kapabla att möta månatliga amorteringar.

Stämpelskatt är mer ofta än inte mer än sannolikt att bli den största enskilda kostnaden för hem movers utanför själva köpet, kostar britter £ 5.000.000 pounds per år.

Även om den initiala stämpelskatt avgift på £ 125.000 är kraftigt omskrivna på grund av den potentiella bördan för första gången köpare, de som flyttar eller ibland köper sin första fastighet måste vara medvetna om den andra och tredje fästet. När en fastighet når £ 250,000 stämpelskatt avgift hoppar från 1% till 3%. Variationerna i kostnader stämpelskatt kan vara dramatisk beroende på bostadens läge.

Det är viktigt att husägare ser på nivåerna innan de gör sina drag eller ens börja leta. Många egenskaper är prissatta precis ovanför olika tröskelvärden i syfte att de ska prutat ned. Om du inte är medveten om dessa avgränsningar punkter då det kan hamna kostar dig mer än du väntat.

Hem movers bör också titta på advokat och kartläggning avgifter. Det viktigaste med båda dessa är att välja leverantörer som är rimliga i sina avgifter, men ger dig sinnesfrid att de gör ett bra, korrekt och snabb jobb.

De är båda viktiga i hemmet köpprocessen men vissa människor ofta glömmer att lägga dem i kostnaden för att flytta och få både en överraskning och mycket ovälkommen räkningen när de minst råd med det. Den genomsnittliga homeowner måste faktor i £ 500 i advokat arvode och så mycket som £ 900 i undersökningar kostnader om du vill ha en fullständig strukturell undersökning.

Att flytta hem kan vara stressigt, tidskrävande och dyrt men det finns sätt du kan minska kostnaderna och den tid det tar, det tar bara lite forskning och medvetenhet om vad du får i första hand.