inteckningar – korttidsminne

Vill du, i likhet med miljontals andra villaägare, har en kortsiktig inteckning? Om så, är det väldigt lätt att ställa in den månatliga återbetalningen och sedan hålla på med så många andra aspekter av ditt liv att tiden glider undan och innan du vet det, är det två eller tre år av ditt lån kommer till ett slut. Medan många långivare skriva till sina kunder mot slutet av låneperioden, är det inte obligatoriskt.

När du skriver på den streckade linjen för din inteckning affär, är du ut med en nyckel fakta inteckning dokument som kommer att innehålla alla de lån detaljer tillsammans med alla viktiga datum som din fast pris affär ska komma till ett slut. Om du glömmer detta datum och även misslyckas med att få en påminnelse, det första du kommer att bli medveten om det ett meddelande om en ändring i månatliga återbetalningar, vilket innebär att du kommer att gå vidare till långivaren är oftast dyra SVR, eller standard rörlig ränta.

Som ett exempel, om ett lån på £ 150.000, kan du enkelt betala ut ett betydligt högre belopp – mer än £ 200 i månaden extra. Detta förutsätter att SVR är 2,25% mer än den “särskild avgift”, vilket inte skulle vara ovanligt.

Uppenbarligen flesta låntagare skulle välja att byta till en alternativ kortsiktiga lån, men det tar mellan fyra till sex veckor för att ordna detta växlande.
Om du är extremt flitiga på att minnas att vidta åtgärder du kan stöta på problem också som om du frågar vad dina alternativ när det finns mer än en månad eller så för att köra, kommer din långivare ofta säga att de är oförmögna att fatta beslut tills närmare datumet. Då har du kört fast och fortfarande inte kan fatta ett beslut.

Det har skett en viss förbättring i hur försäkringsbolagen hanterar situationen. Ett ökande antal av dem kontaktar låntagare omkring tre månader före utgången av den aktuella affären och ställer ut optioner.

Det är inte alltid rätt sak att automatiskt byta till en annan långivare för att få bästa pris. Överväga dina alternativ noga. Om du bor med din nuvarande långivare, kommer det att finnas en besparing på juridiska avgifter och du bör inte behöva någon ytterligare värdering. Inte heller kommer avsluta avgifterna vara avgifter, vilket kan innebära en ganska stor besparing. Det kan bara vara att en något dyrare affär med din nuvarande långivare kan träna bäst i längden.

På grund av detta och med den hårda konkurrensen i re-inteckning företag, det blir allt vanligare att hitta nya långivare som kommer att finansiera avgifter, bara för att få din verksamhet.

Om du använde en mäklare att ordna lånet, kan du väl att de kommer att skicka dig en vänlig påminnelse. Detta är en tjänst som kommer att vara några problem för dem och en annan sak mindre för dig att tänka på, som måste vara goda nyheter. Din mäklare kommer att väga upp de affärer och komma med några fakta och siffror när det gäller förnyelse också. Internet är platsen att leta och en on-line mäklare är en person att leta efter.

Inte “glömma!