inteckningar. kort sikt råd

Det finns några nya typer av bostadslån kommer ut på marknaden, som är utannonserade idag. Flera av inteckning företag erbjuder variation av dem och de marknadsförs som “livstid” lån. Så kan detta vara slutet av den kortsiktiga inteckning? Inte nödvändigtvis så, verkar det som om det fortfarande finns fynd där ute för dem beredda att shoppa runt.

Mortgage mäklare råder generellt uppräknas kortsiktiga inteckningar och ger kunderna råd att regelbundet åka runt efter två års rabatten har kommit till ett slut för att få en ännu bättre affär. Dessa kunder är kända för försäkringsgivarna som “ränta tårtor”. Men vem kan klandra dem för att uppnå bästa möjliga affär, särskilt som mäklaren gör allt arbete för dem, vilket gör hela proceduren smärtfri och problemfri.

Först av allt, om du behöver låna mer än £ 150.000 ovanstående råd är fortfarande utan tvekan den allra bästa och be din mäklare att leta efter rabatterade priser är, enligt vår mening, avgörande.

För låntagare med mindre än £ 150.000, en del av dessa nya inteckningar som förekommer på marknaden låter inledningsvis lockande. De klassas som låg-rate “livstid” lån. Abbey och Woolwich är två av hypoteksinstitut erbjuder schablonmässiga låga lån kostnad hem, bland annat.

Den Woolwich har en livstid ränta tracker inteckning som har en garanti att vistas på 0,19 procentenheter över basräntan. För närvarande Bank of Englands basränta är 4,50%, alltså priset är 4,69%.

Omvänt står Portman Building Societys två års fast ränta plan för närvarande på 4,19%, fortfarande billigare än Woolwich “livstid”. Du behöver dock behöva faktor i kostnaden för shopping runt, vilket vi har listat:

· Advokatarvoden £ 350 i genomsnitt.
· Anmälningsavgift 499 £.
· Värdering avgift £ 300 i genomsnitt.
· Deeds utsättning avgift £ 199.

Detta är utarbetat på ett lån på £ 150.000. Ovanstående belopp kommer till strax under £ 1350 och besparingen på ränta över Woolwich kommer ut på £ 1,500. Detta innebär att det finns en mycket liten besparing på Portman affären på två år. Du skulle behöva hitta en annan frestande erbjudande och vara redo att byta till det i slutet av denna period som en 6,5 procent ränta skulle träda i kraft på annat.

Abbey Flexibel Plus tracker har en något högre takt än Woolwich, på 5,09%, men, som namnet antyder, är den mycket flexibel och gör att du kan minska mängden pengar lånas genom avräkning din inteckning och även tillåter dig att ta ut pengar från inteckning. En fördel är att du kan utnyttja den inteckning som en typ av sparkonto. Pengar dras debiteras på bolåneräntan.

Sammanfattningsvis, dessa nya lån verkar vara konkurrenskraftiga, men bolånemarknaden förändrar hela tiden om du är ute efter de bästa erbjudandena, kolla med din on-line mäklare och få reda på vad som finns där ute. De kommer att söka på hela marknaden och få dig det bästa priset. Det är vad de är där för!