inteckningar – köp att låta en klok satsning

Köp-till-låt ses ofta av privata investerare som ett intressant alternativ sätt att tjäna sina pengar att växa. Visst det ger chansen att dubbla fördelar för ägaren. Det är inkomster från uthyrning av fastigheten och hoppfull ökning av värdet på fastigheten.

Till skillnad från den inteckning som du höja när du köper ditt hem, vilket är baserat på dina inkomster, är en buy-to-let inteckning normalt baseras på den inkomst som kan genereras från uthyrning av fastigheten. Det finns många specialister i köpa-till-låt inteckningar och en bra mäklare kommer att vara medveten om de förutsättningar och villkor som gäller för dem och guidar dig till rätt långivare för din egen situation.

Rätt objekt i rätt läge är alla viktiga. Om ditt främsta mål är att tillväxten i värdet på fastigheten då ni uppenbarligen behöver titta på var du tror att nästa “value-spurt” kommer att bli. Något som Samväldesspelen i London kommer att dra upp ett område med all den utveckling och om du kan få i början på denna typ av område det bör vara stark potential för egendom värdetillväxt. Om inkomsten är ditt främsta mål, sedan universitetsorter är bra jaktmarker och du är säker på en vanlig, trots att ändra, ström av hyresgästerna, under årens lopp.

Långivare vill se var deras återbetalningar kommer ifrån och skulle vara glad om du kunde ge några prognostiserade siffror som visar en bruttoinkomst på cirka 135% av fastighetens räntekostnader. Detta bör täcka kostnaderna om saker inte går riktigt lika smidigt som planerat.

Kostnader utöver de amorteringar kommer att omfatta underhåll av fastigheten, ombyggnader, inredning, om dessa ingår i avtalet och kostnaden för testning (för säkerhetsföreskrifter) apparater och underhålla dem. Om fastigheten är tomträtt det kan finnas tomträttsavgäld och då det finns möjliga serviceavgifter. Lägg till detta alla uthyrning agent avgifter, normalt 10% av den månatliga hyran och ytterligare 5% om du går till en förvaltningstjänst. Glöm inte byggnader försäkring.

Så långt som en uthyrning agent är berörda, kommer de tjänar sina avgifter genom att söka efter och pröva lämpliga hyresgäster och samla hyran. Detta kan vara värdefullt om du inte hyr i ditt eget område, men är något som många små hyresvärdar klara sig själva. Kom ihåg att möjliggöra för den tid då det inte finns någon inkomst från fastigheten, mellan uthyrning, till exempel. Vid ett tillfälle eleverna använder för att betala hyra på en per sikt, men numera har det blivit mer vanligt att betala en årlig beläggning.

Samtidigt som allt går bra för de allra flesta privata hyresvärdar, kan saker och ting gå fel och det är möjligt att hitta hela projektet är mer tidskrävande än man först trodde. Huspriserna har fördubblats under de senaste tio åren eller så, vem vet hur länge det kommer att fortsätta?

Vid gupp i marknaden, skulle en hyresvärd har fortfarande inkomster från uthyrning att dämpa slag och egenskapen fortfarande skulle vara där som en långsiktig investering.

För alla råd och information som du behöver, är det bästa sättet att hitta en on-line inteckning mäklare. De har tillgång till alla de senaste bolån från olika långivare. Så snart de har dina uppgifter kommer de att skura marknaden för bästa möjliga affär, om de mest förmånliga villkoren.