inteckningar – inte får krossas av förskottsbetalning straff

Många människor gör ett stort misstag när de ansöker om en inteckning. De är så lättad över att få det lån som de inte betalar uppmärksamhet till förskottsbetalning straff i lånet dokument.

förskottsbetalning straff

Med refinansiera vurm för de senaste åren, har många låntagare varit förvånad över att finna att de är låsta i sina lån med förskottsbetalning påföljder. Kokas ner, dessa sanktioner kräver låntagare att betala avgifter om de betalar av lånet före en viss tidpunkt. Genom att inkludera ett sådant språk i lånehandlingar, vissa långivare försöker att se till att de kommer att återhämta sig en viss summa i ränta på ett lån samt nå en viss förfallodag på lånet. Tur dig.

Förskottsbetalning straff kommer i olika former. Först och främst, styr statens lag antalet och typer av påföljder som kan laddas med en långivare. Naturligtvis innebär detta varje stat har olika lagar och du bör se till att du förstår vad som kan göras i din.

Vad beträffar själva betalningen, de kommer typiskt i två former. Den första är en procentsats av det totala lånet Till exempel, anta att du har en $ 400.000 inteckning och förskottsbetalning straff är 3 procent. Din förskottsbetalning straff kommer att vara $ 12.000. Detta är vanligtvis gäller även om du säljer din bostad på grund av ekonomiska svårigheter.

I vissa stater kan förskottsbetalning påföljder komma i det räntebelopp som skall tas ut under en period. Antag att du betalar $ 2.000 per månad i ränta på ditt lån. Den förskottsbetalning straff kan vara något som motsvarar 10 månaders ränta från dagen för förskottsbetalning. Annorlunda uttryckt, tittar du på en $ 20,000 förskottsbetalning straff. Uppenbarligen är en sådan betalning kommer att vara en buckla i någon vinst du skulle dra från hemmet.

Långivare är inte skyldiga att identifiera förskottsbetalning straff språk lånehandlingar. Du absolut måste läsa dina lånehandlingar att se till att sanktioner inte är inkluderade.

Förskottsbetalning straff är inte obligatoriska i lånehandlingar. Om en långivare vägrar att avstå från sanktioner, se till att shoppa runt för en bättre affär. Får inte krossas på baksidan slutet av lånet.