inteckningar inte bara nöja sig med någon bostadslån

Att välja rätt hypotekslån är perfekt när du aktivt söker efter ett hem att köpa. Det finns så många saker att ta hänsyn till innan du avslutar ditt bolån. Antalet en sak att göra är att noggrant granska din ekonomi. Du bör göra som ursprungligen helt enkelt eftersom det är vad banken, inteckning företaget eller långivare kommer att göra direkt.

Långivaren kommer att se vad dina bruttoinkomster är kontra din månatliga utgifter. Dessutom kommer din kredit historia, kredit värdering, och jobb historia granskas också. Handlingar som krävs av långivaren kommer att vara din lön Män, W2 former skatt och federala skattedeklarationer. Men du bör inte göra allt detta legwork om du inte vet att det är något attraktivt väntar dig som en bra ränta.
I dagens marknad, är fast ränta bostadslån lockande mycket eftersom de är flera decennium dalar. Din betalning kommer att fastställas för 15, 20 eller 30 år.

På den motsatta änden av skalan är justerbar ränta inteckningar. Dessa har en ränta som kan förändras med marknadsförhållandena varje månad, 3 månader, 6 månader, årligen, var 3 år, eller vart 5 år. Hastigheten kan öka eller minska, men styrs av restriktioner på hur mycket det kan gå upp eller ner i en viss period. Så, är det en chansning på att din månatliga betalning kan gå upp eller minska.

Godkänd Mortgage: En överensstämmande inteckning är ett lån som är under $ 417.000.

Jumbo Lån: En lånebeloppet som är över $ 417.000 eller högre.

FHA Mortgage Loan: Dessa bolån är försäkrade av den federala regeringen med försäkringar för hypotekslån som sätts in lånet betalningar. Detta är en populär typ av lån för första gången hem köpare. Dessutom är den erforderliga handpenningen mycket låg jämfört med andra typer av lån och kredit poäng är mildare för de sökande.

Ett lån som var mycket populär var den angivna inkomsten lånet men detta fick många oansvariga människor i trubbel och långivare tvungen att överge den låga handpenningen ingen inteckning inkomst kontroll. Numera är det cirka 35% ned eller eget kapital som krävs för att refinansiera beroende på region i landet du befinner dig i. I vissa delar är det 50% som krävs.

När du jämför bostadslån, kommer räntan att vara annorlunda från ett företag till ett annat. Detta varför du bör jämföra avgifter och priser tillsammans så att du kan se vad dina totala kostnader är när man jämför lån. Långivaren är skyldig att visa den effektiva räntan innan lånet transaktionen slutförts.