inteckningar i Turkiet

Det vackra landskapet i Turkiet, det varma klimatet och den långa historia gör det här landet en turist hot spot. De som vill köpa bostad utomlands väljer nu Turkiet som en av det destination. Fram till februari 2007, om du ville köpa fastighet i Turkiet och du var ett utländskt du skulle ha fått betala kontant. Men på grund av de förändringar i lagstiftningen och uppgången i inflationen, kan de som är icke bosatta ta ut en turkisk inteckning, gett dem möjlighet att köpa det drömboende Turkiet.

Eftersom detta är en så ny introduktion till denna del av världen, det finns fortfarande vissa förändringar inteckning system som händer ofta, därför är det klokt att kolla med din finansiella rådgivare eller inteckning mäklare innan du bestämmer dig för denna satsning.

När inteckningar först kom ut, var de fast ränta och de hade fortfarande för-och nackdelar med denna typ av inteckning. I början av år 2007 en ny lag infördes för de turkiska inteckningar som tillät det att bli rörlig eller flytande.

Ansvaret för eventuella problem efter egenskapen överlämnandet har förändrats också. Innan den nya lagstiftningen trädde i, om det fanns några fel eller problem med hem, det fanns ingen gräns på hur mycket tid en ny ägare skulle kunna göra anspråk på den bank eller inteckning leverantör för eventuella problem. Men detta har ändrats till bara 12 månader.

Området skattelättnader har också förändrats på turkiska inteckningar. Tidigare uppmuntra potentiella köpare, den turkiska regeringen tillät människor att hävda skattelättnad på sina lån eller egendom. Men nu, på grund av en ränteuppgång, har detta dragits tillbaka. Även lägre priser över en längre lånetid är tillgängliga, har lagt ut några möjliga husköpare bort, speciellt de på en lägre lön eller inkomst.

Men om du håller dig uppdaterad med vad som händer i Turkiet, då du kommer att belönas med några stora förvaltningsfastigheter eller sommarbostad. Med levnadskostnaderna relativt billigt, kan en turkisk inteckning ger dig betydligt fler möjligheter än i en mer expansiv del av världen, som USA eller Storbritannien.

Om du är ute efter att använda egendom som en investering som en sommarstuga eller villa, speciellt med den höga turism takt i Turkiet, sedan ett av de områden som du kanske vill titta på är Didim, särskilt städerna Altinkum och Akbuk. Didim är en vacker plats på den östra kusten med mycket historia. Det visar sig vara ett mycket populärt resmål med turister.

Altinkum erbjuder mer modern version av Turkiet, men det är inte att säga att det inte åtnjuter sin egen del av historien, men med de vidsträckta stränderna och ny brygga är idealisk för sol arbetssökande, samt massor av restauranger och nattliv finns, det är en livligare plats.

Akbuk erbjuder en mer avkopplande alternativ, och är mycket populär för sitt fiske havsabborre resor. Med ett underbart gammalt kapell som är öppen för allmänheten, lockar Akbuk semesterfiraren som bara vill varva ner och slappna av, och erbjuder sommarstugor och villor som att köpa möjligheter.

Priserna för fastigheten i Akbuk blir mycket konkurrenskraftiga, för så lite som £ 30.000 skulle få dig en lägenhet med underbar utsikt tittar ut i bergen. Även fem-sovrum villor i Altinkum är så lite som 85.000 pund, ofta med egen inkluderat privat pool.

Med dessa typer av priser och den nya lagstiftning som gör det enklare att köpa, kan du se varför turkiska bolån blir mer än bara en möjlig idé. Lägg i klimat, vänliga lokalbefolkningen och historia i detta land, och det är verkligen en fantastisk möjlighet.