inteckningar – Hur du kan stänga din

För många låntagare, erbjuder remortgaging ett bra sätt att dra nytta av en ny fast, tracker eller rabatterat pris. På detta sätt är det ofta målet för låntagaren att slippa betala jämförbar hög rörlig ränta.

Remortgaging erbjuder också möjlighet att samla in pengar på din fastighet. Om du har ägt din bostad för några år sedan finns det en hög sannolikhet för att det värdet överstiger inteckning eller lån säkrade på det – denna skillnad är känt som det egna kapitalet.

På baksidan, om du är skyldig mer pengar säkrade på ditt hem än fastigheten är faktiskt värt då det sägs att du är i negativt eget kapital, varvid många långivare skulle vara mycket försiktig med att ta på din remortgage ansökan.

Genom att öka storleken på din inteckning kan du frigöra alla tillgängliga kapitalet oavsett ditt syfte.

kostnaderna

Processen för remortgaging är inte billigt, men ofta fördelarna uppväger kostnaderna. Avgifter och taxor kommer att skilja sig från en långivare till en annan och från en inteckning mäklare till en annan – det alltid lönar sig att göra din forskning och shoppa runt!

De gemensamma avgifter och de avgifter kommer att omfatta:

# Arrangemang och administrativa avgifter. Dessa kan adderas till lånet men du kommer att betala ränta på det belopp för den tid din inteckning. Återigen kommer uppläggningsavgifter skiljer enormt och kan börja från 150.00 ända upp till 1,500.00.

# En inteckning värdering avgift. Detta tenderar att vara mellan 100,00 till 300,00 – kostnaden är till stor del beroende på värdet av fastigheten. Du kanske kan hitta inteckning erbjudanden som kommer att erbjuda en kostnadsfri värdering så därför det lönar sig att shoppa runt.

# Den Högre Utlåning avgift. Generellt, om du funderar på att låna mer än 75 procent av värdet på din fastighet, kan långivaren tillämpa en engångsföreteelse högre utlåning avgift. Denna premie skyddar långivaren i händelse av inteckning underskott men det är låntagaren som måste stå för kostnaderna.

# Solicitors arvoden. Överlåtelsehandlingar avgifter kommer att variera beroende på det rättsliga arbetet. Du kanske kan hitta en långivare som kommer att erbjuda gratis juridisk arbete.

# Förtida Straff. Denna avgift får tillämpas om du väljer ur din inteckning före utgången av varje slips i tid du kan ha. Detta är vanligtvis inte tillrådligt eftersom påföljden kan resultera i tusentals pounds.

remortgage handlingsplan

Ett. Närma din långivare att ta reda på vad de har att erbjuda dig i slutet av din slips i perioden. Om de erbjuder dig ett attraktivt erbjudande, kan detta innebära mindre pappersarbete och i slutändan mindre krångel – i många fall kommer dock en remortgage ordnas med en ny långivare.

2. Kontakta din långivare för ett skriftligt inlösen uttalande. Detta kommer att ange exakt utestående saldot av lånet och uppmärksamma eventuella sanktioner eller avgifter som debiteras för inlösen din inteckning.

Tre. Shoppa runt för en ny inteckning affär. När du får en offert kommer detta att ske i form av en nyckel funktioner illustration (KFI). Detta dokument kommer att sammanfatta räntan och månatliga betalningar, tillsammans med de inblandade avgifter och eventuella ytterligare funktioner inteckning.

4. Gör en bedömning baserat på din forskning om huruvida det är ekonomiskt fördelaktigt att byta långivare. Jämföra kostnaderna med de besparingar men glöm inte att kostnaderna kommer att betalas i förskott medan besparingarna kommer att ackumuleras under en tidsperiod.