inteckningar från det förflutna och nuet

Dessa dagar ser vi en hel skala av bolån översvämmar våra liv. Om du vill köpa ett hus, är det troligt att du kommer att översvämmas av erbjudanden från alla typer av finansbolag och lån leverantörer som de försöker vädja till dig. Varje lån leverantör kommer att annonsera för dig, de bästa möjliga lån som de har att erbjuda. Om du letar efter billiga bolån, bara slappna av. De flesta långivare har en mängd lån och inteckningar för att passa huset köpare på en budget.

i detta nya millennium det knappast är möjligt att täcka alla våra behov direkt från vårt sparande. Långivare förstår det och är villiga att erbjuda dig den perfekta inteckning erbjudandet. Under åren har vi sett olika utvecklingar i världen av personliga och bostadsfinansiering. En populär utveckling som hade dykt upp för en tid sedan i Storbritannien var kapitalförsäkring inteckning.

Även kapitalförsäkringar bolån är relativt impopulär nu, det fanns en tid då folk trodde att det var en mycket bra affär. Endowment bolån får människor att bara betala lånet belopp varje månad. Hur skulle detta generera vinst för inteckning företaget? När du tar ut en kapitalförsäkring inteckning, har låntagaren skyldig att ta ut en politik livförsäkring för låneperioden. Dessa inteckningar involverade långsiktigt engagemang och varaktigheten var ofta omkring tjugofem år. Hur kunde detta hjälpa? Det intresse som bara politiken tillät låntagaren att spara ihop tillräckligt för att betala tillbaka lånet. Men om han inte kunde göra det, skulle den livförsäkring som han hade tagit ut bidra till att ge för det lånade beloppet.

Låter väldigt okomplicerad inte det? Men det fanns en liten glitch. Nu skulle återbetalningen av lånet beror på kapitalfonder. Således blev det nödvändigt att medlen i vilka investeringarna gjordes borde prestera väl. Däremot kan saker tar en vändning till det sämre när som helst.

Efter den inledande popularitet kapitalförsäkringar inteckningar i en blomstrande marknad där folk faktiskt fick bonus utöver sin investering, var det naturligtvis att bli en förändring. En stor förändring kom i början av 1990, då de brittiska marknaderna störtade ner i recession. Det var en stor marknad kollaps som påverkas negativt många begåvningar. Lågkonjunkturen var så dålig att företagen var tvungna att återgå till återbetalning inteckningar.

Kapitalförsäkringar bolån har aldrig återfått sin popularitet. Och varför skulle de? När allt är de marknader översvämmas med alla typer av attraktiva lån. Satsa på vilken typ av lån du letar efter, och gör dig redo att bli bombarderade av allehanda erbjudanden.