inteckningar förklarade

Låt oss börja med en fast ränta inteckning. Denna inteckning är det absolut säkraste inteckning för de flesta villaägare med priser så låga som de är idag. Du behöver aldrig oroa dig för din ränta ökar dina betalningar och som åren går du betalar principen på din inteckning. En fast ränta är nyckeln om du planerar att vistas i ditt hem i många år framöver. Du kan alltid ta ut en andra inteckning till payoff kreditkort, få kontanter eller vad dina behov kan vara.

En justerbar ränta inteckning i dagens marknad är ett bra beslut om du inte kan få en fast ränta inteckning på eller under 7,5%. Vi vet alla att bolåneräntorna har bara en väg att gå och det är upp. Om du planerar att refinansiering igen i två år eller mer förväntar räntorna att vara runt 7% eller högre. En justerbar ränta inteckning ger dig möjlighet att spara några tior i månaden men också tvingar dig att refinansiera det lån inom en viss tidsperiod.

Ett intresse bara inteckning kräver bara att du betalar ränta, lämnar princip orörd. Om du planerar att göra extra betalningar på din inteckning kan du lika gärna ta en fast ränta inteckning, som vanligtvis har en lägre iallafall ränta och hjälper dig att undvika refinansiering igen om du bestämmer dig för att inte göra extra inbetalningar till ditt intresse bara inteckning. Vanligtvis på ett intresse bara inteckning efter 5 eller 10 år måste du börja betala princip ändå. Om du är en procrastinator, kommer du att se en betydande ökning av din avbetalning när du har 25 eller 20 år kvar att betala på den ursprungliga balansen i din inteckning från 5 eller 10 år sedan.

Ett alternativ arm inteckning är mer av ett verktyg sedan något. Du måste vara mycket försiktig med detta lån eller det kan verkligen bita dig i baken. Detta lån är för villaägare som kan få en bättre avkastning på sina pengar genom att sätta den på aktiemarknaden, IRAS eller andra investeringsmöjligheter. Med alternativet arm du har fyra olika alternativ för att betala varje månad, tips armen namnet alternativet. Du kan göra en lägre ränta endast betalning, ett intresse bara betalning, ett 15 år justerbar sats inteckning betalning eller en 30 år justerbar sats inteckning betalning. Om du gör det nedan intresse bara betalning varje månad kommer du att börja se din öka inteckning balans. För att detta skall ha någon mening, de pengar som du sparar och investerar behov att kompensera skillnaden i din inteckning ökar.

Om du funderar på refinansiering i dagens marknad måste du titta på dessa alternativ mycket noga. Jag pratar med folk dagligen som aldrig riktigt förstått vad de gjorde när de tog ut deras intresse bara lån, var allt de brydde sig om hur lågt betalningen var. Med bostadsmarknaden saktar ner så mycket som det har, kan betala ner din princip vara ett sätt att få kapital i ditt hem för de närmaste åren. Det finns många husägare där ute som är skyldiga vad deras hus är värt, och kan bara råd med ränta endast betalning. Om inte deras inkomster ökar betydligt de får finna sig mellan en sten och en hård plats.