inteckningar för nybörjare

Inteckningar kan vara den enskilt viktigaste aspekten av att köpa ett hem. I den enklaste form, är en inteckning ett lån ges av banker att betala för ett hem och egendom i hemmet ligger på. I utbyte mot lånet, bankerna använder huset och egendom som säkerhet, vilket innebär att långivare har möjlighet att beslagta egendom och huset om avbetalning inte tas emot.

Även om det kan verka som ett enkelt koncept att förstå, bolån har faktiskt komplexa egenskaper som kan orsaka förvirring för första gången hem köpare. Följande är en ordlista över tid är som kommer att bana väg för att förstå inteckningar:

Intressen: påförts av långivare för villaägare att ta ett lån. Räntorna är i allmänhet bestäms av hur mycket pengar som lånats kombineras med det aktuella läget i ekonomin. Lån kommer med antingen fast eller justerbar ränta. Fasta priser förblir enhetligt under hela tiden och justerbara fluktuerar med ekonomin.

Ansvarig: det faktiska lånebeloppet

Term: den tid det tar för det lån som skall återbetalas i sin helhet. Generellt bolån är antingen 15 år eller 30 år lån.

Amortering: återbetalning av lån uppdelade i lika stora månatliga betalningar. Ett lån totala utbetalningar är summan av ränta och amortering, som sedan delas upp i lika stora betalningar över löptiden. Denna process kallas amortering.

Utestängning: en term som alla husägare rädsla, är avskärmning processen för långivaren att få äganderätten till hemmet på grund av missade betalningar.

Point: ett sätt att mäta procentsatser av ett lån. En poäng motsvarar en procent av den huvudansvarige. Till exempel skulle en punkt i en $ 1 miljon lånet vara $ 10.000.

Dessa villkor utgör rötterna av alla inteckningar och bör förstås i sin helhet innan djupdykning djupare in i den förvirrande värld av bolån. Första gången hem köpare bör alltid kontakta en inteckning konsult för mer information om bostadslån innan du registrerar några papper.