inteckningar för gamla timers

Med hela pensions-fiaskot många människor kämpar när de i sina gyllene år. Frigöra kapital från ditt hem kan vara ett bra sätt att komplettera din inkomst i pension. Se till att du använder dessa tio punkter för att undvika fallgropar.

# 1 Kontrollera att equity release är rätt för dig
Om du kommer nära till pension eller är pensionär och du är en husägare kan du vara berättigad till ett kontant engångsbelopp i form av en equity release plan. Det belopp du berättigad till beror på din ålder, egendom och vilken typ av system.

Oberoende av equity release plan du väljer, kommer det att påverka ändå det belopp som du har möjlighet att lämna i arv. Så du bör se till att du pratar igenom saker och ting noga med din familj först.

# 2 få ekonomisk rådgivning
Det är alltid en bra idé att prata med en oberoende finansiell rådgivare som kommer att kunna komma åt din nuvarande situation och vad du vill uppnå och hitta den mest lämpliga lösningen.

Kontrollera att du ber din finansiella rådgivare om de olika alternativen equity release tillgängliga, de tillhörande kostnaderna och om eventuell återbetalning avgifter betalas om du väljer att avsluta din plan tidigt.

# 3 se till att din leverantör är en medlem av fartygets
Safe Home Income Plans (SHIP) är den organisation som arbetar för skydd av planen equity release innehavare och främjandet av säkra hem resultat och eget kapital planer frisättning. Samtliga deltagande företag har förbundit sig att övervaka hela fartyget uppförandekod, vilket garanterar säkerheten för alla sina planer.

# 4 ta en livstid inteckning
Livstids används inteckningar att kallas kontanter frisättning planer eller rulla ihop inteckningar. Det belopp du lånar säkras som en inteckning mot ditt hem och du behöver inte betala något tillbaka tills du dör, måste du gå in i vården eller lånet återbetalas från försäljning av ditt hem.

Intresset byggs upp från början av lånet tills den återbetalas. Ett nej negativt eget kapital garanti försäkrar långivaren alltid kommer att acceptera värdet på ditt hem som full återbetalning för lånet och din egendom kommer inte att ha något att betala på toppen. Detta är något att tala med din finansiella rådgivare om.

# 5 överväga ett system hem intäkter
Ett hem intäkter system är en annan typ av produkt där pengarna från en livstid inteckning används för att köpa en försäkring som ger en garanterad inkomst för resten av ditt liv.

# 6 titta på en återgång system
Det är där du säljer hela eller delar av värdet på ditt hem till en återgång bolag i utbyte mot antingen ett kontant engångsbelopp eller en inkomst. Det belopp du får kommer att vara mindre än värdet av den andel som du har sålt. Du kan bo i ditt hem för rrest av ditt liv, men du kommer inte att vara ensam ägare och i vissa fall kan få betala hyran. När du dör egendomen säljs och äganderätten företaget behåller sin andel av intäkter.

# 7 Kontrollera om den produkt du har valt regleras
Financial Services Authority (FSA) reglerar närvarande livstid inteckningar. Om du ser en produkt marknadsförs som en livstid inteckning, ta reda på exakt vilken typ av produkt det är. Förordningen innebär rådgivare och långivare har att hålla sig till FSAs strikt uppförandekod eller möta hårda straff.

# 8 tänka på hur bostadspriserna kommer att påverka dig
Fartygets alla medlemmar har ett något negativt eget kapital garanti på deras livstid inteckningar. Detta innebär att om priset på ditt hus faller dig eller din egendom, inte kommer att behöva betala något extra för att kompensera.

Med en livstid inteckning, kan en ökning av värdet på ditt hus hjälper till att kompensera räntan på ditt lån. Med en återgång system bolaget kommer att ta den överenskomna andelen av din egendom oavsett vad som händer med fastighetspriserna.

# 9 kolla dig rätt till socialbidrag
En stor summa pengar kan påverka din rätt till statliga förmåner. Detta beror helt på dina ekonomiska förhållanden och det är en fråga du bör ta upp med din finansiella rådgivare.

# 10 kolla hur en plan kommer att påverka din skatt
En stor klumpsumma kan också påverka både din nuvarande och framtida skattesituation, men inte nödvändigtvis till det sämre. Om dina barn tittar på en stor potential skatteutgifterna sedan släppa en del eget kapital i huset nu kan höja detta. Men det är viktigt att du talar med en specialist skatterådgivare om dina personliga förhållanden.