inteckningar för egenföretagare

Med allt som har framkommit med sub-prime bolånekrisen, långivare är inte så snabba att dela ut lån till vem som helst längre. Detta innebär att om du är egenföretagare har det blivit mycket svårare att säkra en inteckning än under den senaste tiden. Detta sagt, det är inte omöjligt. Du måste arbeta hårt för att få en solid låneansökan med en bra långivare.

Först förstå att som någon som är egenföretagare inte alla långivare kommer att se dig som en idealisk låntagare. Du kanske måste räkna med att betala högre räntor och upptäcker att du har mindre möjlighet att shoppa runt efter den perfekta hastigheten. Med andra ord kan dina val vara begränsad. I vissa fall långivare kan kräva en lägre lån till värde-förhållande och i detta fall måste du komma med en större handpenning.

Du vill arbeta ansikte mot ansikte med ett lån officer eller en inteckning garant för att få fart på ditt lån. Även online-källor är bra, kommer börja lokalt och med en verklig person som tenderar att ge de bästa resultaten för egenföretagare som söker en inteckning.

Att vara i den tuffa situation som du befinner dig i, notera att du måste vara dubbelt organiseras med din bokföring. I de flesta fall behöver du åtminstone de senaste två års skattedeklarationer, flera månader företag och personliga bank kontoutdrag, två former av identifiering, tillsammans med en kopia av ditt företag licens. Var noga med att fotokopia allt och hålla dina original.

Vid sidan av allt detta ekonomiska handlingar du måste också presentera din bostad eller hyra betalning historia. Som hyresgäst måste du visa din månatliga annullerade hyra kontroller eller alternativt du kan ge ett utlåtande från din hyresvärd. Om du redan äger ett hus än i de flesta fall din kredit historia bör räcka.

Dessa dagar måste du bevisa utan skuggan av ett tvivel din totala inkomst. Verifiering är standard och du måste visa minst en månads kvitton att visa din inkomst, liksom dina skattedeklarationer.

Du vill hålla koll på ditt lån officer och följa upp med allt pappersarbete förfrågningar. Om du kan presentera allt som begärs av er, och kan bevisa din behörighet än du kan vara på väg till en egenföretagare hypotekslån.