inteckningar för egenföretagare hur man kvalificera

Det finns en allmän uppfattning att när egenföretagare rutan är ikryssad på en inteckning ansökningsblankett som det är avsett att stängas. Egentligen är detta inte sant. Det finns ett antal specialdesignade inteckningar för egenföretagare tillgängliga från låneinstitut, men det finns olika kriterier som måste beaktas.
Naturligtvis finns det särskilda svårigheter som egenföretagare ansikte när de ansöker om bolån, särskilt när de reser inteckning godkännande vilar så mycket på inkomst, anställningstrygghet och sysselsättning historia. Var och en av dessa aspekter kan vara svårt för en egenföretagare sökanden att lämna dokumentation om.

Men det är inte en dödsstöten för chanser att säkra ett bolån. Det finns några åtgärder att vidta som kraftigt kan förbättra chanserna för godkännande, och ge egenföretagare individer med ett sätt att köpa sina egna hem.

itu med problemen

Kärnan Problemet när man försöker få bolån för egenföretagare är att kunna övertyga långivaren att inkomsten är tillräcklig för att täcka amorteringar varje månad under de 25 eller 30 åren av lånets löptid. Anledningen till att ett sådant problem är ner till bristande stabilitet i jobbet, osäkerheten kring den långsiktiga sysselsättningen framtid, och lönestruktur.

Långivare måste veta att lönen inte varierar från månad till månad, och så vara säker på att betalningar görs i tid. Komma inteckning godkännande kan komma ner till något så enkelt, men det finns lån paket som tar denna svårighet hänsyn. De tenderar att titta i stället på hur den sökande har klarat sin ekonomi.

Men detta behöver inte betyda en mer komplicerad ansökningsprocess. Faktum är att i många fall ansöker om ett hypotekslån som detta kräver mindre dokumentation, och ibland ingen. Detta ger upphov till deras smeknamn – Nej Doc och Low lån Dok.

Ansökan om inteckning

Anledningen inteckningar för egenföretagare kan kräva mindre dokumentation är att den information som krävs är ganska fokuserad. Till exempel kan medan normala applikationer kräver intyg från arbetsgivare, kontoutdrag, bevis på inkomst och anställningstrygghet, som företagare, finns det inget behov av några mycket dokumentation.

Ofta den enda dokumentation som behövs är kontoutdrag för att upprätta en inkomst historia och en kreditkontroll för att upprätta en kredit historia. När dessa är bekräftade till belåtenhet för långivaren, sedan få inteckning godkännande görs mycket enklare. Men det finns termer som måste accepteras också.

För en start, är den ränta som tas ut på dessa bolån högre än normalt, så att långivaren för att täcka den upplevda risknivån de accepterar. Men chansen att säkra en inteckning alls, är den extra kostnaden oftast värt det.

finna en långivare

Att hitta rätt långivare kan innebära allvarliga besparingar, men det kommer att kräva en viss ansträngning. Vissa långivare erbjuder bolån för egenföretagare, men med högre räntor och, ofta, en gräns procent av köpeskillingen.

Medan de flesta inteckning leverantörer kommer att ge 90% av fastighetens värde normalt, i dessa fall, kan andelen minskas till 75% eller 80%. Detta innebär att få inteckning godkännande är endast möjligt genom att tillhandahålla en större handpenning.

Ett annat alternativ är att enas om en ekonomisk affär direkt med säljaren, lämnar det upp till dem att ordna finansiering. Det finns också några privata långivare som kan ordna bolån på uppdrag av sina kunder. Som egenföretagare sökande, betyder detta högre men utan tvekan bättre jämfört med de som erbjuds av traditionella långivare, som banker.