inteckningar. fallgrop av intresse endast inteckningar.

Under de första tre månaderna 2002, var bara 9% av alla nya bolån tas som bara ränta – men med det sista kvartalet 2005, hade siffran stigit till 23%. Och bland första gången köpare ökade siffrorna från 6% till 15%. (Källa:. Rådets hypotekslångivare)

Anledningen är uppenbar. Det är ner till familjens ekonomi. Med ett intresse bara inteckning, de månatliga återbetalningarna återbetala endast det pågående intresset så din månatliga återbetalningen är låg. Återbetalning av det lånade kapitalet är försenad till slutet av inteckning när det ska betalas tillbaka som en klumpsumma.
Så populariteten av intresse endast inteckningar är en återspegling av låntagare som vill minimera sina fasta månatliga utgifterna i syfte att bevara sin livsstil – de vill ha kvar sina fina bilar, utekvällar och semester utomlands. Men deras ovilja att skära ner på sin livsstil utgifter, i kombination med stadigt stigande huspriser, kan lagra upp problem för framtiden. Om de inte betala tillbaka en del av det kapital som nu är hur de kommer att betala tillbaka det?

Eggad av den oro som uttryckts av Financial Services Authority (FSA), finns många långivare blir nu mycket strängare när de bedömer en ansökan om ett intresse bara inteckning. De insisterar på att det finns en livskraftig återbetalning fordon på plats innan de ska utbetalning av pengar. Dessa återbetalning fordon kan vara skattefria kontanter prognos från en pensionsförsäkring, eller en ISA eller någon annan regelbunden investeringar eller pensionssparande. Faran är att ha fått inteckning, avbryter låntagaren därefter sitt pensionssparande.

Om detta skulle ske, när pensionen slutligen anländer tillsammans med den hotande åtagande att återbetala lånet huvudstaden, kommer de att ställas inför att behöva sälja sina hem och ner storleken helt enkelt att frigöra pengar för att betala tillbaka lånet. Och det är ett scenario som långivare och FSA är angelägna om att undvika.

För tjugo år sedan bara ränta inteckningar var den accepterade normen med kapitalförsäkringar som används som den mest populära investering att återbetala kapitalet. Men som vi nu vet, har avkastningen på kapitalförsäkringar inte varit så hög som många hade trott. Detta har gjort att tusentals villaägare med ett kapital återbetalning underskott. Kapitalförsäkringar har verkligen misslyckats med att vara den “garanterade” återbetalning lösning som många av oss hade antagit tjugo år sedan. Så i dagens ekonomiska och investeringar miljö, hur kan vissa du ha något system för betalning av kapital?

När bristerna i kapitalförsäkringar långsamt blev förstås, föll intresse endast inteckningar i onåd och återbetalning inteckningar tog över som norm. Men återigen svänger pendeln. Intresse endast inteckningar är tillbaka i stor skala. Det är resultatet av höga bostadspriser och människor ansträngande att komma ut och uppför bostäder stege utan att vilja hushålla med andra delar av sina utgifter.

Vi är säkra på att trycken i familjens ekonomi kommer att fortsätta att driva efterfrågan på intresse endast inteckningar. Däremot blir det en plikt för inteckning mäklare och långivare att peka på de alternativ öppna för sina kunder.

I det förflutna, har en 25 år inteckning sikt varit normen för en ung köpare. Men nu kan de sträcka återbetalningstiden till 30, även 35 år. Detta gör betalningar på en återbetalning inteckning betydligt mer överkomligt.

Till exempel, de månatliga återbetalningarna för en £ 125.000 återbetalning inteckning över 25 år på säg, 4,9% kostar £ 731,69 per månad, men om återbetalningstiden var sträckt till 35 år, sjunker återbetalning till £ 628,16 per månad, ett kassaflöde spara av £ 103,53.

Tanken är att om och när familjens ekonomi tillåter, kan låntagare minska utestående genom att göra extra amorteringar klumpsumma. I praktiken, tenderar folk att flytta hus var åtta till tio år och vid varje drag en ny inteckning måste organiseras. Dessa rörelser utgör då en uppenbar möjlighet att omvärdera långsiktiga familjens ekonomi.

Men andra lösningar finns. Du kan ordna en inteckning där en del av lånet är på en återbetalning basis med balansen på intresse bara. Det är ett mitten av sätt alternativet. Åtminstone dessa typer av inteckning starta återbetalning processen och senare när du flyttar hem eller familjens inkomster bygger, kan du passa på att ompröva den lämpligaste typen av inteckning.

Men tänk på att du inte ska spekulera när det kommer till ditt hem ekonomi. Bolån är komplicerade och det finns aldrig bara en lösning. Vårt råd är att ta professionell rådgivning och använda en inteckning mäklare som kan söka på hela marknaden.