inteckningar – ett viktigt datum

En hjälpsam påminnelse från din inteckning mäklare kan vara precis vad du behöver för att spara dig en hel massa problem.

FSA (Financial Services Authority) är mycket nöjd med hur reglerna för förlängning två eller tre lån år hemma tränar, men inteckning mäklare berätta en annan historia och är mindre imponerad, säger att låntagare är förvirrad och kunde vara ur fickan över systemet.

När din kortsiktiga inteckning går mot sitt slut skulle det vara bra om du kunde lita på din långivare att skicka dig en påminnelse. Även om vissa gör, de är faktiskt inte någon skyldighet att skicka dig denna information. De måste informera er om att räntan är att förändra, med det självklara resultatet av en ökning av återbetalningar. Om inte, naturligtvis priset kommer ner, vilket skulle vara nog så stor risk som en flygande gris? Den takt de kommer att erbjuda dig att vara deras standard rörlig ränta, vilket sannolikt är ungefär 2,25% högre än den ränta du har varit på.

Om du befinner dig i samma situation som du faktiskt oavsiktligt har bytt till SVR, måste du göra något åt ??det så fort som möjligt. För något-en med en £ 100.000 lån, kan byta från en vanlig rörlig ränta affär räkna med att spara ca £ 1.000 per år för varje procentenhet minskning av sin ränta.

I genomsnitt tar det fyra till sex veckor att åter inteckning med en alternativ långivare. Se till att du tillåter åtminstone denna gång för att ha allt i hand för att byta långivare i god tid, för att planera en enkel förändring-over. Finansinspektionen rekommenderar att du läser “Fakta” dokument som du kommer att ha fått i början av din inteckning. Detta kommer att ge dig det datum då ditt lån kommer till ett slut. De rekommenderar att du gör en anteckning om det.

Långivare varierar, vissa ger dig cirka tre månaders uppsägningstid, vilket är bra, kommer en del att skriva till dig några veckor innan, vilket kan innebära en period på högre hastighet medan du gör arrangemang. Kom ihåg, kommer vissa skriva inte alls.

Även om det är vettigt att leta efter en liknande, eller helst lägre, ränta på ditt nuvarande, inte avfärda remortgaging med din nuvarande långivare out-of-hand. Det kommer att bli en besparing på exit avgifter, ofta runt £ 300, värdering och advokatarvoden om du stannar trogen. Det är värt att kolla på vad deras erbjudande skulle vara.

Konkurrensen är stark på inteckning fronten. Alla företag vill att din egen och du kan hitta några kommer att hjälpa till med kostnaderna för överföring av inteckning genom att möta värdering kostnader och juridiska kostnader för att fresta dig att byta till dem.

Fördelen med att använda en inteckning mäklare är att de kommer att göra allt den forskning för dig, hitta de bästa erbjudandena och väga upp alla de olika aspekter av ditt lån. Form fyllning kommer att hållas till ett absolut minimum också, när du har gett dem dina uppgifter. När det är dags att förnya inteckningen de ska få fram det bästa affären igen och låta dig veta vad de har kommit fram till.
Komma ut på internet och söka i inteckning mäklare för att få bollen i rullning.