inteckningar, det viktigaste beslutet för ditt liv på att köpa en fastighet

Köpa ett hus är en av de viktigaste investeringarna du gör. Att köpa ett hus kan vara en överväldigande uppgift. Det finns många inteckning produkter tillgängliga från en mängd olika källor. Det kan vara ett stressigt och förvirrande tid. För att gå till en inteckning du bör veta om allt och alla espect av alla typer av inteckningar. Du måste ta ett antal viktiga steg innan ett erbjudande.

Vad är en inteckning?

En inteckning är ett lån du säkra att betala för ett hem. En inteckning långivare arrangerar och erbjuder bolån. Långivare kan bland annat banker, försäkringsbolag och andra finansiella institutioner. Om du inte återbetala lånet enligt överenskommelse, kan långivaren ta besittning av fastigheten och sälja den för att återfå de pengar du är skyldig.

ekonomiska överväganden

Innan letar efter ett hus, måste du veta din köpgräns. För att bidra till att ge dig en uppskattad mängd av din potentiella lånkapacitet, prova en Maximum Upplåning Calculator. Detta bör bidra till att räkna ut hur mycket du ska kunna låna. Tillgänglig online, inteckning räknare tjäna som vägledning. Beroende på din ekonomiska situation, kanske du kan låna mer, eller mindre.

Ett antal faktorer påverkar hur mycket du kan låna och den ränta du betalar. Du behöver tänka på din lön, oavsett om du sätter ner en insättning, och din kredit historia.

jämföra bolån

Räntekostnaderna kommer att variera kraftigt beroende på vilken långivare du är med, vilken typ av inteckning du söker, och det belopp du lånar. Det är viktigt att konsultera en rådgivare som kan hitta de bästa från hela marknaden för att passa dina ekonomiska förhållanden.

räntor

Tillsammans med din hypotekslån, det finns ett brett utbud av ränteoptioner att välja mellan.
Variable Rate är den ränta som du betalar som beror på den över hela ekonomin. Räntorna är ständigt stigande och fallande gör det svårt att beräkna vad dina betalningar kommer att bli. Fast ränta är när det finns en uppsättning ränta under en bestämd period, och i slutet av perioden, är den vanliga rörlig ränta betalas. Det är viktigt att undersöka vilken takt möter din ekonomiska situation.

köpa låta inteckningar

Köp låta inteckningar har blivit ganska populär. Många människor ser att köpa en andra fastighet att hyra ut som en investering. Det finns vissa skillnader från bolån. Du kan bara låna upp till cirka 75% av fastighetens värde, och inteckning villkor får inte förlängas utöver 25 år. Som med alla inteckningar, måste du genomgå en kreditkontroll och ger vissa belägg för att den egendom som du köper kan hyras för en lämplig mängd. Liksom, måste du visa att du har möjlighet att göra de betalningar själv.

För ett hus att bli ditt hem, måste du vara helt nöjd med köpet. Det bästa sättet att uppnå detta är genom egen utbildning och skaffa oberoende finansiell rådgivning. En specialist inteckning rådgivare kan hitta de bästa inteckning citat för din särskild omständighet.