inteckningar – dela kostnaderna

Med huspriserna fortsätter att spiral, det finns en sektor av huset-köp marknaden lider mer än de andra. Första gången köpare inför en mardröm situation, de är desperata att göra en start på hem-ägande stege, men så fort de kan spara för en insättning, har även de mest anspråkslösa egendom stigit igen, ta det utom räckhåll för dem. Utöver detta finns det oro för att deras inkomster inte räcker för att få tillräckliga inteckning.

Långivare har försökt att hjälpa dessa första timers genom att utvidga inteckning termer, erbjuder bara ränta lån, öka intäkter multipel och allmänhet komma med särskilda system för dem. Familjer har kommit till hjälp av några av dessa ungdomar, genom att stå som garanter eller samla in pengar på sina egna familjehem, men inte alla har möjlighet att ge denna typ av stöd.

Det finns ett annat sätt på vilket ungdomar kan få en tå-håll, om inte ett steg, om det viktiga stege. Det finns potential för att köpa med vänner i samma situation. De flesta av de långivare som erbjuder denna typ av lån kommer att basera beräkningarna för inteckning på inkomsterna för de två högsta medelinkomsttagare. Det finns andra långivare, däribland HSBC och Britannia Building Society, som kommer att tillåta fyra personer att samla sina resurser.

Den juridiska aspekten är mer komplicerat än det är med en vanlig inteckning. Det kan vara att andelen behöver delas upp i olika proportioner. Råden som normalt ges till kunder är att ta ut en hyresgäst-in-gemensam överenskommelse. Detta innebär att varje “ägare” endast äger en andel i huset. I händelse av en delägare död, skulle deras andel gå till sin egendom, inte de övriga ägarna. Detta gör att varje ägare som ansvarar för sin egen andel.

En av de extra riskerna i dessa typer av situationer är utsikterna för en låntagare blir oförmögen att betala sin andel av inteckning. Det skulle innebära att den andra personen att stå för hela notan eller kanske inför utmätning. En klok åtgärd i dessa situationer är att betrakta försäkring inkomstskydd som skulle ge visst skydd i händelse av en part inför en minskning av vinst.

Om tanken på att dela ett hem med tre vänner överklaganden, då det verkar vara ett sätt att komma in, och vinner från, den snabbt stigande fastighetsmarknaden. Kostnaderna för att driva hemmet delas också, men några pengar görs på det slutliga värdet på fastigheten kommer att delas mellan ägarna.

Ett annat sätt att lösa problemet kan vara genom buy-to-let. Mer än hälften av buy-to-let långivare är glada att finansiera första gången köpare. Om det finns långivare som lånar ut till flera låntagare, enligt ovan, då är det mycket troligt att de skulle överväga utlåning till upp till fyra individuella buy-to-let investerare. Långivare tar normalt hyresintäkter som grund för hur mycket pengar de är beredda att låna ut, men de flesta kommer att kräva en 20% deposition. Detta bör vara en hanterbar mängd med fyra köpare förena sina fonder.

Buy-to-let alternativet kräver några läxor. Det finns regler och förordningar som gäller för hyresobjektet och du måste kontrollera de skattemässiga konsekvenserna av en sådan åtgärd.

För att komma in på fastighetsmarknaden, är ungdomar och rådgivare kommer att behöva få sina tänkande hattar på. Att köpa ett hem är inte något som du kan prova i sex månader eller så och sedan ändrar dig. Det bör betraktas som en ganska långsiktig drag och de flesta inteckningar kommer att binda dig för två eller flera år.

En on-line mäklare kommer att vara mest aktuella personen att veta vad som händer på bolånemarknaden-plats. De är i ett utmärkt läge för att utforska möjligheterna för dig, från ett brett utbud av leverantörer. Få på nätet och ta reda på vad som händer.