inteckningar – betala vad du har råd med

Många människor finner tanken på att hantera alla de problem som är knutna till att köpa ett hem är mycket skrämmande. Det finns så många olika bostadsinstituten produkter som finns och de olika elementen för att gå för att göra upp dessa produkter också varierar så mycket att det kan vara mycket svårt att avgöra vilken hypotekslån produkt kommer att vara den som passar bäst för dig.

Självklart fokuserar på ränta som är tillgänglig från den specifika långivaren kommer att vara en av de första saker som du tittar på. Detta är viktigt, men det finns också många andra saker som du måste ta hänsyn till. Ett annat område som många människor misslyckas med att titta på är det faktum att när du har ditt hem kan du behöva göra några renoveringar eller du kanske behöver köpa möbler, ett nytt kök eller valfritt antal andra saker att göra huset till ett hem som du är nöjd med.

Du kan börja från synvinkel bestämmer vad du vill och sedan försöka lista ut hur man gör som passar in i din befintliga intäkter och budget. Detta är förmodligen inte det bästa sättet att gå tillväga. En mycket bättre lösning skulle vara att sitta ner med en miniräknare och räkna ut exakt vad du har råd att spendera. Ta hänsyn till det faktum att den ränta du får vid starten kommer att variera över en tidsperiod. Vad du egentligen behöver göra är att bestämma vad du bekvämt råd att spendera ens i en situation där marknadsräntorna kan gå emot dig i framtiden. När du väl har etablerat en siffra här, som också inkluderar eventuella renoveringar som du kan behöva för att göra huset så kan du gå vidare och börja titta på marknaden ur synvinkel av vad du faktiskt har råd snarare än vad du vill att ha råd.

När du börjar titta på hus, är det extremt lätt att sugas in i tanken på att betala det något extra för att få huset som du verkligen vill. Det är inget fel med att vilja ha en viss hem men det är mycket viktigt att du inte tillåter detta att grumla ditt omdöme i fråga om vad du har råd.

Så mitt råd skulle vara att börja med vad du har råd och sedan titta på vad som finns tillgängligt för om du är benägen att göra det tvärtom då är chansen att du alltid kommer att avsluta i en situation där du köper ett hus som kommer att lämna du i allvarliga ekonomiska svårigheter om marknadstrender och räntor går emot dig.

Det andra området som du måste vara mycket försiktig med är tanken att du avsluta ett köp ett hus som du knappt har råd med, men att det också behöver en hel del renovering gjort. Till exempel behöver det nya möbler nytt kök etc. Det är mycket viktigt att arbeta in dessa i dina siffror också.

Det är alltid viktigt att komma ihåg att när du äger ett hem som du faktiskt hade råd med amorteringar på, du kommer att ha mycket mindre stress i ditt liv. Om det efter en tid dina personliga inkomster förhållanden är bättre och du fortfarande inte är nöjd med det hus du har, kan du handla alltid upp. När du har byggt upp en god kreditvärdighet och ett visst mått av eget kapital och du är redan på fastighetsmarknaden så finns det ett antal alternativ på längre sikt. Men å andra sidan, om du får in på marknaden på en nivå som du inte har råd och måste få tillbaka det på grund av detta, kommer du att lämna dig i en situation där du skada din kreditvärdighet och förlora det egna kapitalet av hem du har. Du kommer också att sätta dig i en situation där det kan vara betydligt svårare att komma in på marknaden vid en senare tidpunkt.

Så i princip, är att få den moraliska av historien här alltid in på marknaden på en nivå som du har råd och även om det inte är vad du helst vill, kommer det på att du kan bygga upp därifrån och lämnar dig i ett långt starkare finansiell ställning på längre sikt.