inteckningar. avsluta avgifter som skall begränsas.

Under de senaste 3 till 5 år vi har sett ökningar på upp till 450% i exit avgifter av långivare när låntagare friköpa sin inteckning. Men äntligen Financial Services Authority (FSA) ha sett ljuset och kommer att slå ned på dessa ökningar.

Långivare har berättat nya låntagare om Säljavgift närvarande laddade, men långivaren har behållit rätten att höja dessa avgifter när som helst och utan att informera låntagarna. Detta innebär en fri hand för att öka dessa avgifter och många långivare har tagit tillfället i akt gärna.

Ta Woolwich till exempel, de har ökat sitt utträde avgift från vad som var £ 95 till £ 275. The Cheltenham & Gloucester har ökat deras Från £ 50 till £ 225. Långivarna har uppenbarligen försökt att bestraffa dem av oss som regelbundet byter sina hypotekslån för att få de bästa räntorna – de så kallade rate tårtor – och samtidigt anpassa sina kassakistor.

Dock är FSA nu i samtal med de bolåneinstitut att föra dem att läka. Finansinspektionen vill att arvode till fullo beskrivs inledningsvis och för den beskrivna exit avgift som skall fastställas för den tid av inteckning. Finansinspektionen hoppas att ha kommit överens om ett bindande åtagande från långivarna i juni i år.

På en bredare front, bör låntagare alltid komma ihåg att ta hänsyn till alla avgifter och pengar erbjudanden spara när man arbetar ute som inteckning är billigast för dem.

För att illustrera detta, låt oss säga att du ville ha en 2-års fast ränta inteckning och lockades av erbjudanden från Northern Rock och Halifax.

Northern Rock laddar för närvarande en ränta på 4,19% plus en 1,5% uppläggningsavgift och en avfart avgift på £ 250. Halifax har räntan är 4,39% med en uppläggningsavgift på £ 499 och utträde avgift på £ 175. Inom Halifax s paketet finns också en gratis värdering och fri överlåtelsehandlingar som normalt skulle kunna spara runt £ 750. Så vilken inteckning affär är billigast?

Med en 25 år återbetalning inteckning för £ 100.000 och kostar det under de första två åren med inlösen vid utgången av det andra året, kommer The Northern Rock ut på £ 14,671. Den Halifax kommer ut på £ 807 billigare på £ 13,864. Och denna besparing inte tar hänsyn till de extra 750 £ värdering och juridiska besparingar som erbjuds av Halifax. Därför bedöms på grundval av detta, är det 4,39% rubrik ränta som erbjuds av Halifax faktiskt billigare affär.

En annan fråga som kommer att påverka den verkliga kostnaden för din inteckning är huruvida ränta utgår på daglig, månatlig eller årlig basis. På en annars lika för lika basis, kommer årligen beräknad ränta fungerar alltid ut dyrare eftersom det för 11 månader om året, du debiteras ränta på pengar du redan har återbetalats.

Det bästa råd är att läsa allt det finstilta! Och kom ihåg att de långivare använder alla möjliga ord för att beskriva kostnader – ansökan, arrangemang, reservation, bokning, färdigställande och förtida inlösen är alla ord för att beskriva eller avgifter. Håll ögonen flås!