inteckningar, avslöjade verkliga kostnader – kartläggning, värdering & juridisk avgiften är

Det finns tre nivåer av bedömningen som kan utföras på din fastighet, en “grundläggande” värdering, en hem-köpare rapport och en fullständig strukturell undersökning. De två sistnämnda är förberedda för kunden medan den första är för långivaren trots ofta sökanden får en kopia.

Alla långivare behöver en “basundersökning” för att se till att fastigheten de tillhandahåller en inteckning för är av god kvalitet, med inga uppenbara strukturella defekter.

Vissa långivare erbjuder denna kostnadsfritt. Men de flesta gör det inte, i vilket fall du kan räkna med att betala ca £ 300.

Det andra alternativet är en “husköpare rapport”, som ger en mer detaljerad bedömning av den ytliga fastighetens skick och kostar cirka 500 pund

Den mest omfattande bedömning är en “fullständig strukturell undersökning”. Detta är en betydligt mer detaljerad version av den grundläggande undersökningen, som oftast kommer att upptäcka defekter som inte är omedelbart uppenbara. Det rekommenderas för äldre fastigheter.

Sådana undersökningar är betydligt dyrare och man kan ibland räkna med att betala över £ 1000. Om några problem uppstår med fastigheten, då köparna kommer att vara i en bra position för att förhandla fram en rabatt, och därmed få ett billigare lån. Dessutom säkerställer det att du är medveten om alla fel innan de bestämmer sig ett köp som kunde ha varit ett mycket dyrt misstag.

Antingen en husköpare rapport, eller en fullständig strukturell undersökning är bra att ha gjort om du köper en fastighet för första gången.

För många människor som är re-inteckning sin egendom, kommer en “inteckning värdering” se till att det belopp som de lånar är relativt fastigheten är intecknad.

Du kan räkna med att betala uppåt på £ 150, beroende på storlek och köpeskillingen för fastigheten.

Som med andra undersökningar, kommer vissa långivare som erbjuder denna tjänst gratis. Det är också vanligt att när erhålla en husköpare rapport eller fullständig strukturell undersökning att de buntas ihop med långivarna värderingen – och avgiften för de “husköpare” undersökning av en strukturell undersökning omfattar både rapporter ..

Överlåtelsehandlingar är den term som ges till alla de juridiska arbetet med att köpa ett hem, varierar kostnaderna för vilka avsevärt från £ 400 till £ 1500.

Den exakta kostnaden beror på vilken advokat, området, värdet av huset och arbetet. Överlåtelsehandlingar är ofta en långsam process, som advokat har en hel del arbete att göra.

I de flesta fall den totala avgiften kommer att bestå av:
Kommunala sök avgifter
Miljö-och avlopp sök avgifter
Fastighetsregister avgift
Telegraphic övergångssumman
Advokatbyråns administrationskostnader
Stämpelskatt (för närvarande för fastigheter över £ 120,000)

Det är värt att notera att vissa av de sökningar som brukade utföras av advokater på köparnas räkning är nu en del av Packs Hem Information (HIPS) som säljarna måste ge blivande köpare innan köpet går igenom.

Ett enkelt sätt att spara på juridiska kostnader är att använda en licensierad conveyancer istället för en advokat. Även om de ofta är svårare att hitta, är det arbete som de gör ofta något sämre kvalitet än en advokat. Med både fast, lönar det sig att kolla deras referenser och för extra sinnesfrid, få en genom personlig rekommendation.

Du måste också kontrollera att ditt juridiska ombud är acceptabelt till långivaren. De flesta långivare har begränsningar och kommer inte att acceptera varje företag för att utföra transporten på deras vägnar.