inteckningar – är det dags att remortgage och skörda resultaten

Under de senaste åren har antalet personer som väljer att remortgage deras hem har skjutit i höjden, med två av fem av alla bostadslån som redovisas som en remortgage. Det är ett stort beslut att göra det mesta av tiden, med det i grunden är ett enkelt sätt att spara en hink belastning varje månad. Det är så enkelt som det låter, att få en ny inteckning och en bättre affär i processen!

Att välja att remortgage är nästan alltid kommer att bespara dig en bunt. Det är en av de mest effektiva pengar att spara metoder som du kan delta i, och det är alltid till din fördel. Inteckning företag alltid kommer att klättra över varandra för att få ditt företag så ta din tid och hitta vad som är bäst för dig.

Om du är en av majoriteten av låntagarna på standard rörlig ränta (SVR) är det mycket troligt att du betalar för mycket.

Laddning dig mer än du egentligen borde betala, är hur inteckning företag har råd med lägre hastighet erbjudanden för att locka nya företag från nya kunder. Det låter upprörande men du helt enkelt betala mer så att den nya verksamheten inte. Det är en ond cirkel, men eftersom så snart smekmånaden är över nya kunder kommer att betala för mycket för!

Om detta gäller för dig, är det verkligen dags att flytta. Men innan du gör det, se till att tala med din bolåneinstitutet och utmana dem om detta prissatta takt. Det är ganska troligt att de kommer att erbjuda för att sänka den, som naturligtvis vill de inte att förlora på det intresse från din inteckning!

Det finns otaliga skäl för Remortgaging. Det kan vara att du önskar att du betalar mer i månaden, men du kan inte på grund av bristande flexibilitet.

Kanske du vill förlänga den tid du lånar så att du kan betala mindre per månad. Kanske du bara vill se hur mycket pengar du kan spara! Oavsett anledning kommer det att finnas en inteckning där ute som passar dina behov, du måste bara hitta den!