inteckning

En inteckning är ett förfarande genom vilket äganderätten till egendomen överförs från HYPOTEKSGÄLDENÄR till mortgagee, i utbyte för lånet av pengarna är HYPOTEKSINNEHAVARE långivaren och HYPOTEKSGÄLDENÄR är låntagaren. Mortgagee har begränsade rättigheter på fastigheten tills lånet betalas av. Troligen hypotekslån tas för hem förbättringar, eller finansiering högskoleutbildning. Räntan för bolån varierar beroende på vilken typ av lån

Mortgage banker och mäklare inteckning är de bästa alternativen för granskning av ansökningar bolån.

För Mortgage banker, kommer personalen i banken behandla låneansökan, eftersom de flesta av bankerna kontrolleras av myndigheter, kan låntagaren vara säker på att lånet kommer att godkännas och beviljas av tillförlitliga källor och det blir ingen utsättning i lånet. Banken kommer att tillhandahålla ett utbud av leverantörer inteckning tjänst för en viss låneansökan, och låntagaren bör välja det bästa tillgängliga alternativet från dem. Låntagaren bör behandla tjänsteleverantörer, jämföra varje räntor och välj det bästa alternativet. Låneansökan kommer att behandlas mycket snabbare genom bankpersonal.

Inteckning mäklare kommer att presentera det bästa tillgängliga alternativet för ett visst lån, mäklare kommer att ge det bästa alternativet för en låneansökan som uppfyller låntagarnas behov. Om lånet produkt väljs, då låntagaren bör förhandla direkt med tjänsteleverantören att slutföra formaliteterna. Det mesta av informationen om lån produkter av inteckning tjänster kommer att finnas tillgängliga med inteckning mäklare.

Låntagaren innan att använda sig av de mäklare bör kontrollera om inteckning mäklare är registrerad hos någon pålitligt företag eller tjänst.

Bolån typer

Det finns många typer av bolån tillgängliga i inteckning industrin, men de två vanligaste typerna av lån är fast ränta inteckning (FRM) och justerbar sats inteckning (ARM).

För fast ränta inteckning, är räntorna fast och är höga, kommer priserna inte att förändras under lånets löptid, sträcker återbetalningen tiden från 10 till 20 år.

För justerbar ränta inteckning, fluktuerar räntan i förhållande till en vanlig marknad index, kommer det att öka eller minska i förhållande till index, låntagaren inte kan förutsäga räntan för nästa ränteperiod innan handen, om räntehöjningar, den låntagaren har att betala den extra kostnaden, för att undvika detta, vissa långivare som erbjuder ränta lås, använder detta, kommer låntagaren betala skulden på en fast ränta under en viss period, kommer långivaren ta ut extra pengar för denna tjänst. Återbetalningen tiden varierar från 5-10 år.

De låntagare som lånar fast ränta inteckning är mer ekonomiskt trygga än som lånar justerbara lån ränta inteckning. Intäkterna från justerbar ränta inteckning förnekar alla risker och de flesta av låntagarna ‘använder detta lån som återbetalas läget.

För närvarande inteckning marknaderna i Asien växer mush snabbt än de utvecklade länderna. I Asien, Indien har den näst högsta ränta på 7% i Storbritannien, räntan för en 15-årig fast ränta hypotekslån (FRM) är 12% och för 30-åriga justerbar ränta inteckning är 15% för en 1.. – år justerbar sats inteckning (ARM) är 4,05%.