inteckning vs regeringen

Med de senaste nyheterna om subprime är fallerade regeringen att kliva in för att reglera alla subprime långivare.

Vad regeringen vill göra är att skydda låntagarna från hög betalning justeringar. Exempel på detta skulle vara när du fick din justerbar ränta lån och din betalning var $ 1000. Några månader senare din betalning har hoppat till $ 3,000 som din kurs justerades. Vad kongressen vill göra är att reglera detta ännu mer och skydda låntagaren.

Men kommer kongressen att kunna tillgodose låntagare och långivare? Ur låntagarens synvinkel är detta det största som kan hända. Men hur långivare? Om kongressen stiftar några regler som kan skada långivaren verksamhet, kommer de att förändras så småningom alla deras utlåning riktlinjer.

Det skulle betyda att för att kvalificera sig för en inteckning med kredit värdering av 640 eller mindre kommer att få svårare. Det innebär att de flesta låntagare inte kommer att kunna köpa hem alls, såvida du inte lägga ner en betydande ned.

Men det är verkligen inget fel med subprime-marknaden. Om kongressen kan lämna långivare enbart för kommande 6-8 månaderna, kommer detta subprime bekymmer korrigera sig själv. Efter dessa 6-8 månader om det inte finns någon rörelse, kan kongressen steg i. Detta är en överreaktion från många låntagare liksom regeringen att något måste göras.

De flesta låntagare som fick justerbar ränta inteckningar emot dem när fastighetsvärden där flyttar upp. Nu marknaden bromsade och de flesta låntagare kan inte ens refinansiera, eftersom de äger mer på sina lån än deras egendom är värd.

Utestängning i vissa fall är oundviklig och de flesta låntagare kommer att förlora sina hem. Men det finns många investerare som så småningom kommer att få avskärmas hus till rabatterade priser. 3-5 månader dessa investerare kommer att sätta husen tillbaka på marknaden och efterfrågan kommer att stiga igen för bostäder.

Titta på subprime långivare lager, titta på New Century, Ameriquest och du kommer att finna att de senaste dagarna dessa bestånd faktiskt flyttade upp på grund av att de kan sälja sin inteckning portfölj snabbt.

Det finns hetsiga debatter om subprimelån och vad som ska hända härnäst. Oavsett vad resultatet blir, kommer det koka ner till riktlinjer. Om långivare ändra dem och du har dålig kredit, det finns inget sätt, du kommer att kunna köpa ett hem alls.