inteckning val – justerbar kontra fasta priser

Bostadsmarknaden har imploderade dåligt de senaste åren som det en gång glödhet tillväxt kollapsade. Fastighetsmarknaden har inte precis återhämtat sig starkt, men det har stabiliserats. För många har det aldrig funnits ett bättre tillfälle att köpa ett hem med tanke på de låga priserna. Frågan är om en justerbar eller fast inteckning är ett bättre val.

Vid denna punkt i den här artikeln, skulle jag säga typiskt dig en bedömning av varje inteckning samt baksidorna. Denna artikel är annorlunda. Varför? Bolånemarknaden har aldrig varit i en främling hållning i vår livstid. Finanskrisen har skapat efterfrågan, vilket skulle tyda på att bankerna kan ta ut mer i ränta. I sanning, har det motsatta hänt. Vi har inte sett priserna här låg och förmodligen inte kommer under en mycket lång tid när priserna äntligen börjar stiga igen.

Så, vilken typ av inteckning du gå med just nu? Svaret är uppenbart – fast bostadsränta. Ja, det är lite dyrare än en justerbar för att börja, men du låsa in en ränta som är häpnadsväckande lågt. När jag skriver detta, 30 år fasta priser startar på 4,6 procent sortiment. Det blir inte mycket bättre än så och du skulle vara klokt att hoppa på sådana priser så snabbt du kan.

Ah, men vad händer om priserna gå lägre? Tja, kanske de går lite lägre, men inte mycket mer än så. Det finns helt enkelt inte utrymme för att det ska hända. Federal Reserve har sina priser på noll mer eller mindre på kortfristig upplåning. De obligationer marknaderna har varit att få två och tre procent avkastning på amerikanska statspapper, samtidigt märker att statsskulden är utom kontroll. Den risk som är förknippad med att skulden kommer att göra det mindre troligt att investerare kommer att köpa USA: s skuld i framtiden. Det enda sättet att motverka att katastrofen är för Fed att höja räntorna. Bolåneräntorna kommer snart att följa.

Ett hem är en plats du bor, men det är också en långsiktig investering. Se till att behandla den som sådan. Lås in de låga priserna för närvarande finns på bolånemarknaden.